2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Pavlova

        Pagaliau! Puse vasaros svajojau pavlovą išbandyt. Kai jau jau buvau ant ribos, kad darysiu, baigėsi braškės. Avietės nespėja užaugt, todėl teko pirkt, nes kažkaip pavlovą įsivaizduoju tik su raudonom uogom. Su mama bandėm atspėti, kurios šalies yra pavlova. Nusprendėm, kad Rusijos. Pasirodo atspėjom! Šis morengo ir grietinėlės desertas yra sukurtas rusų baleto šokėjos Annos Pavlovos garbei. Tačiau šalis, kurioje jis buvo sukurtas, vis dėlto buvo Naujoji Zelandija. Pavlova mane nustebino savo skoniu, tikėjausi tokio labai labai labai saldaus dalyko, bet gavosi tik labai saldus. Ir uogų kitą syk dėčiau daugiau, nes kraštus bevalgant jų trūksta. Pavlova man šiaip yra nerealaus grožio desertas, turbūt ne tiek skonis žavi, kiek pati jo išvaizda.



Produktai:
  • 6 kiaušinių baltymai
  • 300g cukraus
  • 1 a.š. krakmolo
  • 1 a.š. balzaminio acto
  • Žiupsnelio druskos
  • 520ml plakamos grietinėlės
  • Uogų (pas mane 0,5kg)
Gaminimas:
  1. Kiaušinio baltymus suplakti su druska. Palaipsniui įplakti cukrų.
  2. Įberti krakmolą ir įpilti actą, viską sumaišyti.
  3. Sudėti morengo masę ant kepimo popieriaus, išlyginti kraštus, kad būtų apvalus. Kepti 170 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje 5-8 minutes, sumažinti temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepti 40-50 minučių. Praverti orkaitę ir padžiovinti morengą 10-20 minučių. Paviršius turi gautis kietas ir traškus.
  4. Suplakti grietinėlę iki standžių putų, dėti ant atvėsusio morengo, išlyginti kraštus.
  5. Supilti ant viršaus gražiai uogas, papuošti.


Skanaus!!

2 komentarai: