2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Afrikietiški agurkai

           Hello! Pirmas mano konservamimo įrašas. Nei įspūdingas, nei naujas, nei ką, tik tiesiog pirmas. Ai ir dar keistuoliai agurkai jame. Apie afrikietiškus agurkus interneto platybėse išsiskiria dvi nuomonės: vieni sako fuu kokie neskanūs, išroviau viską ir išmečiau, o kiti, kad subtilaus rūgštoko skonio. Taigi nusprendžiau pavasarį ir aš paauginti ir nuspręsti, kurią nuomonę palaikau. Ir pasirodo, kad nei vieną. Sklandau tarp tų dviejų nuomonių, ir sakau, kad nei skanūs, nei neskanūs. Keisti labiau: žievė ir sėklos taip sakant. Skonis irgi nestandartiškas, bet negaliu sakyti, kad labai skanus. Nelinkstu prie nuomonės "fuu kokie neskanūs" būtent todėl, kad jie nestandartiški, kitokie nei visi. Ir tikiu, kad marinuoti bus daug skanesni. Gavosi du puslitriukai.


Produktai:
  • Afrikietiški agurkai
  • Krapai
  • 4 skiltelės česnako
  • Kvapieji pipirai
  • 0,7l vandens
  • 1 v.š. druskos
  • 1 v.š. cukraus
  • 60ml acto
Gaminimas:
  1. Stiklainius perplauti su soda, išdžiovinti.
  2. Agurkus nuplauti, nuimti kotelius.
  3. Į stiklainius supjaustyti po dvi skilteles česnako, po puse arbatinio šaukštelio pipirų (arba naudoti mišitnį agurkų marinavimui), krapų. Įdėti agurkus.
  4. Užvirti vandenį ir supilstyti į stiklainius, uždengti ir palaukti 15 minučių.
  5. Nupilti vandenį atgal į kaitinimo indą ir užvirti. Vėl užpilti agurkus ir palaikyti 15 minučių.
  6. Pilti vandenį atgal į puodą, dėti druską, cukrų ir actą. Taip pat truputį vandens įpilti, nes verdant kažkiek nugaravo.
  7. Verdantį marinatą pilti ant agurkų ir greitai uždaryti stiklainius. Apversti ir palikti atšalti.
Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą