2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

"Snickers" tortas

         Wow! Gavosi! Vežiausi į svečius, visiems labai labai patiko, išgyrė.. Čia gi vienas iš tortų legendų. Gaila viršutinysis sluoksnis ganašas nesigavo, bet kažkodėl taip ir galvojau, kad nesigaus. Gerai, kad ne aš buvau kalta dėl to, o cukrus. Tiesiog nerudavo nors tu ką. Tortuką valgėm po paros laikymo šaldytuve. 21cm skersmens.
 

Produktai:
     biskvitams
  • 0,5 skardinės "Rududu"
  • 2 kiaušiniai
  • 300g kvietinių miltų
  • 200g cukraus
  • 200g grietinės
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Pusės stiklinės pieno
  • Pusė citrinos (sulaistymui)
    šokolado pertepimui
  • 200g juodojo šokolado
  • 100ml pieno
    grietinėlės pertepimui
  • 450ml grietinėles
  • 1 v.š. cukraus
    karamelinis pertepimas
  • 0,5 skardinės "Rududu"
  • 100g sviesto
  • 100g kepintų žemės riešutų
    ganašas (teoriškai pasakysiu kai turi būt)
  • 5 v.š. cukraus
  • 2 v.š. vandens
  • 250ml plakamos grietinėlės
Gaminimas:
  1. Suplakti visus biskvito produktus. Į paruoštą skardą supilti pusę tešlos ir kepti 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Po to kitą tešlos dalį. Kiek atvėsusius biskvitus perpjauti pusiau, gaunasi 4 vienodi biskvito lakštai.
  2. Šokolado pertepimui piene išlydyti šokoladą.
  3. Grietinėlės pertepimui produktus išplakti iki standumo ir padėti į šaldytuvą.
  4. Karameliniam pertepimui paruošti pirmiausia reikia išsukti minkštą sviestą iki purumo. Pakepint riešutus atskirai. Į sviestą sudėti rududu ir viską gerai išmaišyti. Sudėti riešutus.
  5. Biskivitus sulaistyti citrinos sultimis ir beleika surinkti tortą. Čia mano asmeniškai mėgstamiausia trto gaminimo procedūra.
  6. Dėti vieną biskvitą, tepti 0,3 šokolado ir 0,5 grietinėlės kremo. Krauti antrą biskvitą ant viršaus ir lengvai paspausti, tepti 0,3 šokolado ir visą karamelės kremą. Ant trečio biskvito dėti likusį šokoladą ir likusią grietinėlę. Paskutinis ketvirtasis biskivitas pas mane liko plikas, tik vėliau papuošiau grietinėle ir tarkuotu šokoladu, nes ganašas nesigavo. O jis gaminamas taip: cukrus ir vanduo sumaišoma ir pastatoma virti. Verda apie 5 minutes, kol ima ruduoti. Tada šiltą grietinėlę pilti plona srovele į sirupą ir maišyti. gerai atvėsinti ir suplakti, tepti ant ketvirto sluoksnio.
  7. Tai kaip ir viskas.

Skanumėliaus!

1 komentaras: