2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Saulėje džiovinti pomidorai

         Nežinau, kodėl juos vadina saulėje džiovintais pomidorais, jeigu dauguma juos džiovina orkaitėje ar pirtyje. Turbūt kiečiau skamba, nes po lietuviška saule pomidorai tikriausiai nesudžiūtų, o supūtų. Grįžau po ilgo tarpo negaminimo (beveik mėnesio!), tik nežinau ar ilgam. Vat galiu pasigirt, kad įgyvendinau savo kaip ir vieną iš svajonių - įstojau pagaliau į odontologiją (čia kaip ZIP FM rubrika "Nenoriu girtis, beeet..")! Grįžtant prie pomidoriukų, tai gavosi be galo skanūs, net nesitikėjau, kad toks skonis iš vis egzistuoja. Tinka picoms, troškiniams, ant sumuštinių, taip pat padažams įvairiems.
 
 
Produktai:
  • Džiovintų pomidorų, kiek telpa į puslitriuką
  • 2 česnako skiltelės
  • Bazilikas
  • Žiupsnelis druskos
  • Pusės citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejus
Gaminimas:
  1. Pomidorus sudžiovinti (džiovinau apie 6 valadas orkaitėje gan žemoje temperatūroje).
  2. Užvirti vandens, nuplikyti pomidorus ir palikti 5 minutėms pastovėti.
  3. Pomidorus sudėti į stiklainiuką, įpjaustyti česnakus, dėti bazilikus (arba kitus prieskonius, kokių norisi), druską ir užpilti citrinos sultim.
  4. Galiausiai kiek tiko vietos užpilti alyvuogių aliejumi, pramaišyti (na taip paminkyti greičiau) ir uždaryti.
  5. Laikyti šaldytuve bent savaitę. Neatidarytas laikosi porą mėnesių.
Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą