2012 m. liepos 13 d., penktadienis

Migdolinė granita su kokosais

        Niam niam granita, skaniausias šaldytas desertas (man)! Pagavau kablį ant jos, nes kaip tik ko atsiranda naujo namie, man mintis iš karto kyla "gal granitą padaryt iš jo?" Arba "Juste, suvalgyk avietes", "Gal galiu granitą padaryt iš jų?", "Ne, suvalgyk", "Okay then".



Produktai:
  • Sauja maltų migdolų
  • 2 v.š. šaukštų kokoso drožlių
  • 20 kubelių rudojo cukraus
  • 500ml vandens
Gaminimas:
  1. Sudėti į vandenį cukrų ir užvirti.
  2. Kokoso drožles kelias minutes pamalti, kad pasidarytų šiek tiek drėgnos.
  3. Karštu sirupu užpilti migdolus ir kokosą.
  4. Palaukti kol atšals, maišyti.
  5. Supilti į šaldymo indą ir palikti šaldiklyje maždaug 3 valandoms. Visa masė susisloksniuoja į tris dalis, todėl kai apšąla, reikia viską subadyti, sumaišyti, sutrinti. Pakartoti kelis kartus šaldymo procese.

Skanaus!

1 komentaras: