2012 m. liepos 5 d., ketvirtadienis

Big One tartaletė

       Nežinau, tai reikia tartalele ar tarta vadint. Mano suvokimu tartalelė yra mažytės tos tokios mini, o tarta tai jau iš daržovių. Bet nesvarbu.
 
 
Produktai:
     tešlai
  • 50g sviesto
  • 5 v.š. pieno
  • 250ml miltų
  • 75ml cukraus
  • Žiupsnelis druskos
    kremui
  • 100g karamelizuoto sutirštinto pieno
  • 250g mascarpone sūrio
  • 1 a.š. kokosų aliejaus
  • 1 kiaušinis
Gaminimas:
  1. Sviestą išlydyti, birius tešlos produktus sudėti į dubenį, pilti sviestą ir pieną, išmaišyti, įdėti į maišelį ir palaikti šaldytuve pusvalandį.
  2. Tešlą sudėti į kepimo formą, kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
  3. Kremo visus produktus sudėti į dubenį ir išmaišyti. Dėti ant beveik iškepusio pagrindo ir dar pakepti 10 minučių.
  4. Braškes sudėti ant kremo, kol jis dar minksštas, t.y. šiltas, nevisai atvėsęs.
  5. Atšalusį laikyti šaldytuve.

Skanaus :}

3 komentarai:

  1. justina Dovile, sakyk, o kokiu tikslu naudojamas kokosu aliejus kremui?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Norėjau kokosinio prieksonio kreme, bet neturėjau tuo metu drožlių, tai panaudojau aliejų.

      Panaikinti