Nežinau, tai reikia tartalele ar tarta vadint. Mano suvokimu tartalelė yra mažytės tos tokios mini, o tarta tai jau iš daržovių. Bet nesvarbu.
tešlai
- 50g sviesto
- 5 v.š. pieno
- 250ml miltų
- 75ml cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 100g karamelizuoto sutirštinto pieno
- 250g mascarpone sūrio
- 1 a.š. kokosų aliejaus
- 1 kiaušinis
- Sviestą išlydyti, birius tešlos produktus sudėti į dubenį, pilti sviestą ir pieną, išmaišyti, įdėti į maišelį ir palaikti šaldytuve pusvalandį.
- Tešlą sudėti į kepimo formą, kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
- Kremo visus produktus sudėti į dubenį ir išmaišyti. Dėti ant beveik iškepusio pagrindo ir dar pakepti 10 minučių.
- Braškes sudėti ant kremo, kol jis dar minksštas, t.y. šiltas, nevisai atvėsęs.
- Atšalusį laikyti šaldytuve.
Skanaus :}
justina Dovile, sakyk, o kokiu tikslu naudojamas kokosu aliejus kremui?
AtsakytiPanaikintiNorėjau kokosinio prieksonio kreme, bet neturėjau tuo metu drožlių, tai panaudojau aliejų.
Panaikintinerealus :)
AtsakytiPanaikinti