2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Granita di fragole

       Šį kart granita su braškėmis ir lengvu baziliko prieskoniu (kuris beveik nesijaučia). Kažkodėl man granita pranoksta visus ledus. Atrodo paprastos le sultys užšaldytos ir nieko ypatingo, bet vistiek skonis neįprastas. Juk genialumas slypi paprastume, right?



Produktai:
  • 500g braškių
  • Maždaug 600ml vandens
  • 100g cukraus
  • Sauja baziliko lapelių
Gaminimas:
  1. Braškes sutrinti iki vientisos masės, be gabaliukų.
  2. Vandenį su cukrumi uždėti ant ugnies ir užvirti, įmesti baziliko lapelius ir pavirti maždaug 10min, kol vanduo įgaus vos vos gelsvą atspalvį.
  3. Palaukti kol šiek tiek atvės, išgrėbti baziliko lapelius ir sumaišyti su trintomis braškėmis.
  4. Pilnai atšaldyti, supilti į indą ir padėti į šaldiklį.
  5. Maždaug po 3 valandų pradės stingti. Su šakutę visą masę sumaišyti. Ir tai daryti, kol pilnai užšals visa masė. Nuolat maišant užšąla ne viename gabale, o kristalėliuose.


Skanaus :}

1 komentaras: