2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Panna Cotta

         Heey, atėjau su taika ir gera riebia nuotaika! Sveikinu save su 40-tuoju įrašu (uoj tikrai ne gimtadieniu, uoj ne, dar ne), su pusmečiu blogo gyvavimo, su mestom studijom ir nebestudentišku statusu! Tik dabar pradėjau jausti tai. FEELS GOOD!



        Panna Cotta - tai itališkas desertas, kilęs iš Piedmonto regiono. Jį sudaro grietinėlė, pienas, cukrus ir želatina. Kuo riebesnė grietinėlė tuo geriau. Tiekiamas desertas dažniausiai su vaisiais, šokoladu, karamele riešutais. Kalorijų daug, bet verta.



Produktai:
  • 450ml grietinėlės
  • 450ml pieno
  • 100ml vandens
  • 125g cukraus
  • Vanilės ankštis
  • 20g želatinos
Gaminimas:
  1. Želatiną išbrinkyti vandenyje.
  2. Pieną, grietinėlę, cukrų ir pasmulkintą vanilę sumaišyti puode ir užvirti.
  3. Užvirusiame mišinyje ištirpinti po truputį želatiną, leisti atvėsti.
  4. Supilstyti į formeles (labai patogu į silikonines) ir paliksi, kol užstings.

Skanaaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą