2012 m. birželio 29 d., penktadienis

Beveik risotto

        Pasakiau kaip mano 4-metė sesutė. Tik ji sako beveik myliu, beveik skauda, beveik SESĖ. Ką tai turėtų reikšti? Šiuo receptu noriu pagerinti savo senojo Risotto su lašiša receptą. Beja, čia ne lašiša, o lašišinis upėtakis. Dar kai kas, kam senajame recepte reikėjo iškeptą lašišą išimti, po to vėl sudėti atgal į keptuvę? Nepagaunu kampo kai kuriuose savo senuose receptuose. Bet ne dėl kritikos aš šį įrašą po vidurnakčio rašau. Dabar reiktų pasakyti dėl ko visgi aš jį rašau. Priežasties nesugalvoju. Tiesiog rašau, kad nekabėtų ant kruopelytės sąžinės nepaskelbtas receptas. Va ir vėl kažkaip ne taip tas risotto man gaunasi. Čia nedėjau svogūnų, nes neturiu, bet nemanau, kad nuo to. Visada galvojau, kad risotto turi būti toks na labiau tirštas, turėti krakmolingo skysčio. Panašiai kaip perlinė košė, tik be pačios perlinės košės. Gal mano ryžiai kokie super duper birūs. Kažką reiks keist.


        Va taip Justutė pasitinka alkanus mamytę ir tėvelį, grįžtančius iš darbo.


Produktai:
  • Ketvirtadalis didelio upėtakio
  • Stiklinė ryžių
  • 1 a.š. kario
  • 500ml sultinio
  • druskos
  • Prieskoninių žolelių (čiobrelis, petražolės ir mairūnas)
Gaminimas:
  1. 500ml vandens užverdama su druska ir sriubos prieskoniais. Iš tikro, tai nelabai svarbu kokie tie prieskoniai sultinyje, pagal norus.
  2. Kepti upėtakio kubelius, apibarstytus kariu, įkaitintoje keptuvėje kols pabals iš visų pusių, bet nebus pilnai iškepę.
  3. Berti ryžius į keptuvę ir pilti vieną samtį sultinio.
  4. Palaukti kol ryžiai sugers sultinį ir pilti vėl.
  5. Kartu su paskutiniu sultinio šamčiu dėti susmulkintas žoleles, patikrinti, ar užtenka druskos ir kitų prieskonių.
  6. Ryžiams sugėrus paskutinį sultinio samtį, paragauti ryžius ar tinkami valgymui. Jei kieti, greitai pasigaminti dar sultinio ir pabaigti.
Skanaus!

1 komentaras: