2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Vištienos šašlykas

        Tai mano pirmasis gyvenime darytas šašlykas. Tiek marinatas, tiek pats visas šašlykas, nuo pradžių iki galo. Kepiau, žinoma, ne aš, nes tai būtų jau virš visko. Nenoriu girtis, BEET gavosi tobulai. Marinato esmę ėmiau iš oC Nr. 4 Vasara 2012 numerio, ir pridėjau dar savo galva įvairių dalykų.
Produktai:
  • 1300g vištienos filė
  • 2 v.š. svogūno granulių
  • 3 skiltelės česnako
  • 3 v.š. žolelių acto
  • 2 v.š. ryžių acto
  • Vienos citrinos sulčių
  • 15 v.š. aluvuogių aliejaus
  • Sauju petražolių
  • Sauja krapų
  • Rozmarino ir raudonėlio šakelės
  • 1 a.š. saldžiosios maltos paprikos
  • 1 a.š. kario
  • 2 a.š. druskos
  • Pipirai
Gaminimas:
  1. Visus produktus, išskyrus vištienos filė sutrinti ir sumaišyti.
  2. Vištieną supjaustyti gabaliukais, sudėti į puodą, užpilti marinatą ir gerai išmaišyti.
  3. Paragauti (tikrai fu) ar netrūksta druskos.
  4. Šaldytuve laikiau per naktį, labai puikiai išsimarinavo.
  5. Sumauti ant iešmų (maždaug 4 ilgi) ir kepti, apšakstyti alum kartais.
Labai skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą