Produktai:
- Nedidelis biskvito gabaliukas
- Puodelis stiprios saldintos kavos
- 250g mascarpone sūrio
- 2 v.š. cukraus
- 1 kiaušinis
- Braškės
- 1 v.š. kakavos
- 2 v.š. grietinės
Gaminimas:
- Biskvitą susmulkinti ir sudėti į ledainių dugną. Sulaistyti tolygiai kava.
- Mascarponės sūrį sumaišyti su grietine.
- Atskirai suplakti kiaušinio trynį su cukrumi ir sumaišyti su sūrio mišiniu.
- Baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į sūrį (aš įdėjau tik vieną šaukštą tų baltymų, nes kažkaip suskystėjo ir nenorėjau, kad taptų visai vandenėlis).
- Puse kremo paskirstyti ant biskvito.
- Dėti ant viršaus braškių skilteles ir užpilti likusį kremą.
- Padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
- Prieš tiekiant apibarstyti kakava ir papuošti braškėmis.
Skanukouo!
Vis neapsispręsdavau, ką skanaus pagaminti: vieni jau pabodę, kiti receptai neskanūs atrodydavo. Bet vat šitas desertas nerealiai mane sugundė! Nebūtų dabar 22h, aš tikrai bėgčiau į parduotuvę ir daryčiau!
AtsakytiPanaikinti