2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Braškinis tiramisu desertas

       Truputį kitos negu tradicinis tiramisu, tačiau esmė ir skonis panašus. 6 porcijos laidainėsė.
Produktai:
  • Nedidelis biskvito gabaliukas
  • Puodelis stiprios saldintos kavos
  • 250g mascarpone sūrio
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • Braškės
  • 1 v.š. kakavos
  • 2 v.š. grietinės
Gaminimas:
  1. Biskvitą susmulkinti ir sudėti į ledainių dugną. Sulaistyti tolygiai kava.
  2. Mascarponės sūrį sumaišyti su grietine.
  3. Atskirai suplakti kiaušinio trynį su cukrumi ir sumaišyti su sūrio mišiniu.
  4. Baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į sūrį (aš įdėjau tik vieną šaukštą tų baltymų, nes kažkaip suskystėjo ir nenorėjau, kad taptų visai vandenėlis).
  5. Puse kremo paskirstyti ant biskvito.
  6. Dėti ant viršaus braškių skilteles ir užpilti likusį kremą.
  7. Padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
  8. Prieš tiekiant apibarstyti kakava ir papuošti braškėmis.

Skanukouo!

1 komentaras:

  1. Vis neapsispręsdavau, ką skanaus pagaminti: vieni jau pabodę, kiti receptai neskanūs atrodydavo. Bet vat šitas desertas nerealiai mane sugundė! Nebūtų dabar 22h, aš tikrai bėgčiau į parduotuvę ir daryčiau!

    AtsakytiPanaikinti