2012 m. birželio 8 d., penktadienis

Crème brûlée

        Išdrįsau! Pasijaučiau kulinariškai subrendus tokiam iššūkiui kaip krem bliurė. Nors iš tikrųjų tai tik skamba žiauriai kietai, gaminimas yra visiškai paprastutis. Creme brulee - tai prancūziškas (Labas Prancūzija) desertas, vadinamas deginta grietinėle, patiekiamas atšaldytas ir su karameliniu kietu sluoksniu ant viršaus. Cukrus ant viršaus uždeginamas specialiu degikliu, kurio aš neturėjau, ir seviruojamas keramikinėse formelėse, kurių taip pat neturėjau.

Produktai:
  • 2 kiaušinio tryniai (kaimiški)
  • 0,5 vanilės ankšties
  • 200ml riebios grietinėlės
  • 5 v.š. rudojo cukraus
Gaminimas:
  1. Supilti grietinėlę į nedidelį puodą.
  2. Vanilės ankštį perpjauti išilgai, išbarstyti sėklas į grietinėlę ir pačią ankštį įmesti kartu.
  3. Užkaisti ir visrti tol, kol burbuliukai ims kilti, neužvirti pilnai.
  4. Trynius išsukti su 3 v.š. rudojo cukraus ir maža srovele supilti į grietinėlę. Išmaišyti.
  5. Supilstyti į formeles, jas pastatyti į skardą. Pripilti į skardą vandens iki purės kremo indelių aukščio. Kepti 110 laispnių orkaitėje apie 45 minutes. Atvėsinus atrodys taip, kaip nuotraukoje aukščiau.
  6. Užberti ant kremo likusius 2 v.š. rudojo cukraus ir užlydyti. Kadangi neturėjau degiklio, tai orkaitėje įjungiau viršutinį kepimą ir pastačiau indelius į patį auksščiausią lygmenį, beveik lietėsi su lubomis orkaitės. Maždaug per 10 minučių cukrus ima karamelizuotis, bet netolygiai ir vietom pradėjo degti, todėl ištraukiau pilnai nebaigus, liko cukraus gabaliukų. Ta plutelė yra pats akcentas, todėl būtinai reikia ją kaip nors padaryti neturint degiklio. Skaičiau, kad net su žiebtuvėliu gaunasi.
Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą