2012 m. birželio 9 d., šeštadienis

Pesto

        Tikriausiai būsiu neitin originali, bet skelbiu pesto padažo receptą. Pastaruoju metu pesto taip išpopuliarėjo, kad kas antram receptų tinklalapyje yra jis paskelbtas. Pesto yra itališkas padažas, gaminmas iš bazilikų lapų, kedro riešutų, alyvuogių aliejaus ir permazano. Man asmeniškai jis yra pats pats skaniausias padažas kokį esu ragavus, bet savo trumpą gyvenimėlį. Tradiciškai jis gaminamas grūstuvėlėje, kol sugrūdi ir sutraiškai visus lapus. Man užteko kantrybės sugrūsti tik riešutus. Bazilikų lapus sutryniau mikseriu ir skoniu nei kiek nesigailiu.

Produktai:
  • Sauja anakardžio riešutų
  • 2 skiltelės česnako
  • Žiupsnelis druskos
  • Pusė stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 3 v.š. tarkuoto "Džiugas" sūrio
  • Toks maišelis, kaip parduotuvėje sveriamus produktus dėtis būna, bazilikų, nes net neįsivaizduoju koks tai buvo svoris
Gaminimas:
  1. Trumpai pakepinti riešutus ir sutrinti su česnaku.
  2. Sutrinti bazilikus, arba sumalti mikseriu.
  3. Abu trintus ingridientus sumaišyti kartu, įpilti puse aliejaus ir dar patrinti mikseriu.
  4. Sudėti sūrį, druską, likusį aliejų ir dar truputi patrinti.
  5. Krauti į stiklainiuką (kiek mažiau už 300ml gaunasi) padažą ir laikyti šaldytuve iki savaitės laiko. Valgyti jau kaip kas sumanys: tepti ant ciabattos, su makaronais (dariau su farfalle makaronais ir gavosi tip top patiekalas kaip Piccola Italia restoranėlyje Farfalle makaronai su pesto padažu!), mišraine ir panašiai.


Uoj skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą