2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Juoda duona

         Duoną kepu jau seniai. Tiksliau seniai pradėjau kepti, tada nekepiau, nes raugas sugedo. Raugo gavau iš naujo ir vėl po kažkiek laiko jis sugedo. Po to bandžiau raugą užsiauginti pati, bet nesigavo. Du kartus. Taigi nusprendžiau išbandyti parduotuvinį duonos kepimo variantą. Su šiuo Sausu raugu ir Sausu salyklu. Gavosi tikrai skaniai, nors, aišku, nerilygo mano senajai keptai duonai. N.B. kitą kartą dėčiau daugiau cukraus.


Produktai:
  • 250g kvietinių miltų
  • 250g ruginių miltų
  • 40g cukraus
  • 30g "Alvo" sauso raugo
  • 30g "Alvo" sauso salyklo
  • 6g sausų mielių
  • 8g druskos
  • Įvairių priedų iš akies (saulėgrąžos, sėmenys, sėlenys, sezamas)
  • 500ml šilto vandens
Gaminimas:
  1. Visus produktus supilti į dubenį, užpilti vandeniu ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  2. Palikti tešlą uždengtą folija apie 30 minučių.
  3. Suformuoti kepaliuką arba dėti į skardą tešlą.
  4. Palikti šiltoje vietoje 40 minučių.
  5. Apšlakstyti paviršių vandeniu, padaryti įpjovas, kurios man vistiek sulipo, ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie valandą.
Skanaus!

2 komentarai: