2012 m. birželio 1 d., penktadienis

Mėtų, citrinų ir rabarbarų granita

         Ciao Italia! Granita - tai šaldytas desertas, pagamintas iš cukraus, vandens ir mėgstamo skonio. Kilo ji iš Sicilijos, todėl Italijoj vadinama granita siciliana. Granita yra panaši į šerbetą bei paprastus vaisinius ledus. Turi pasižymėti kristaline struktūra, tokiais gabaliukais, todėl šąldant reikia nuolat maišyti, kol pilnai užšąla.
          Idėja buvo pasidaryti mojito skonio granitą, bet eigoje mano granita tapo mėtine citrinų ir rabarbarų skonio granita. Ir visiškai nenuvylė, net maloniai nustebino! Toks mano įvadas buvo į vasaros sezoną. Mintyse dabar braškių ir bazilikų granita, arba arbūzo, kivių, riešutų ir šokolado! Nors nieko neturiu prieš ledus iš grietinėlės, tačiau granita pastaruosius aplenkė skoniu ir gaivumu (ir kalorijų kieko mažumu!).

Produktai:
  • 600ml vandens
  • 330g cukraus
  • 200ml citrinų sulčių
  • 3 v.š. trintų rabarbarų
  • 300ml mėtų nuoviro
Gaminimas:
  1. Supilti vandenį ir cukrų į puodą, užkaisti ant ugnies ir užvirus, pavirti kelias minutes. Palikti, kad atvėstų.
  2. Priskinti glėbį mėtų, sutrinti su smulkintuvu ir užpilti pusantros stiklinės karšto virinto vandens. Gaunasi toks juodas skystis, bet nereikia bijoti, jis prasiskiečia ir gaunasi vėliau chaki spalvos.
  3. Išsipausti citrinų sultis (maždaug 3 citrinos).
  4. Rabarbarus nulupti, sutrinti.
  5. Į cukraus tirpalą įpilti citrinų sultis, sumaišyti. Tada pilti mėtų nuovirą nukoštą ir vėl išmaišyti. Galiausiai įdėti trintus rabarbarus.
  6. Atšaldyti, jeigu dar visai neatšalęs mišinys.
  7. Supilti į šaldymo indą ir įstyti į šaldiklį.
  8. Maždaug kas tris valandas maišyti. Iš patirties sakau, kad pirmas 8 valandas mes nebuvo net pradėję stinkti. Vėliau jau ant sienelių darėsi ledukų kristalėliai, tai vis subadydavau juos šakute ir sumaišydavau viską indelyje. Ir taip kol pilnai užšalo ir visame indelyje pasidarė kristalėliai. Ai tiesa, indelyje supylus viską masė reikia palikti bent 2cm nuo krašto laisva, nes kai maišysis, tarp kristalų atsiras oro ir visa masė padidės ir netils.
Skanaus!!

2 komentarai:

  1. Puikiai atrodo!Mano palnuose granita irgi yra. Vos sulauksiu šiltesnio oro - gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš nesulaukiau šilto oro :) užtad dabar laukiu jo, kad galėčiau valgyt ir gaivintis :) ačiū

    AtsakytiPanaikinti