2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Afigėnpicė

         Net naujadarą sukūriau specialiai šiai picai, nes tikrai labai skaniai gavosi. Geriausiai negu bet kada buvo gavęsi. Vadinasi tobulėju! Receptas pusiau Jamie Oliver, pusiau KBŠ. Ir dabar visi galvojame, kas tas KBŠ. Simple - Kas Buvo Šaldytuve. Iš tiek produktų, kiek parašysiu, gaunasi dvi didelės picos.

Produktai:
     pagrindui:
  • 450g miltų
  • 70g manų kruopų
  • Žiupsnelis druskos
  • 7g mielių
  • 1 v.š. cukraus
  • 300ml drugno vandens
  • Papildomai dar česnako įdėjau
     padažui:
  • 1 česnako skiltelė
  • 3 rozmarino šakelės
  • 3 raudonėlio šakelės
  • Sauja krapų
  • 400g konservuotų pomidorų be odelės
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos
     įdarui:
  • Rūkyta dešra
  • Agurkai
  • Svogūnų laiškai
  • Juodosios alyvuogės
  • Smulkinti krapai
  • Tarkuotas parmazanas
  • Itališkų žolelių mišinys
Gaminimas:
  1. Įdaro sausuosius produktus sumaišyti tarpusavyje, o tada su vandeniu. Palikti pakilti, kol virsis padažas.
  2. Padažo gamybai pirmiausia pakaitinti alievuogių aliejų keptuvėje, po kelių minučių dėti smulkintą česnaką, berti smulkintas žoleles. Po kiek laiko, kai žolelės sukris, dėti pomidorus. Ir tada traiškyti mentele, nor sgal ir nebūtina. Sudėti likusius prieskonius ir kepti apie 20 minučių, tada sutrinti visą tyrę (aš tai tryniau su blenderiu tiesiai keptuvėje).
  3. Tešlą iškočioti norimo dydžio (galima daug mažų, arba vieną žiauriai didžiulę, arba keletą vidutinių).
  4. Tepti padažą ant tešlos tolygiai, dėti įdaro kokio norisi tankumo (iš eilės: dešra, suris, agurkai, alyvuogės, smulkūs dalykai) ir šauti į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15min, kol gražiai išsilydis ir paplotis išburbuluos, kraštai ims ruduoti.
Skanaus!


2 komentarai:

  1. O kas čia yra geriausia picos dalis? pagrindas ar padažas? nes dėl įdaro tai aš truputį abejoju, kaip čia gautųsi iškepus su žaliais agurkais ir svogūnų laiškais?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiek padažas, tiek pagrindas skanūs buvo ir agurkai su svogūnų laiškais bent jau man nemaišė, nežinau, kaip kietiems būtų.

    AtsakytiPanaikinti