2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Braškinė - kokosinė margarita

        Už recepto idėją ačiū TipsyBartender iš youtube. Pas jį profilyje neįmanoma nerasti kokteilinių idėjų, nerealus bičas. Man gavosi Super Sexy Strawberry Coconut Margaritas!


Produktai (4 taurės):
  • 6 ledukai
  • 150ml tekilos (silver)
  • 200ml braškių nektaro
  • 50ml kokosų sirupo (naudojau Monin)
  • 100ml toniko
  • Žalioji citrina (laimas)
  • Cukrus


Gaminimas:
  1. Žaliosios citrinos griežinėliu ištepti taurės kraštus, apversti ir įdėti į lėkštę su cukrumi.
  2. Atpjauti žaliosios citrinos giežinėlius papuošimams.
  3. Ledukus šiek tiek pagrūsti ir sudėti į 500ml talpos kokteilinę.
  4. Įpilti tekilą, braškių nektarą, kokosų sirupą, toniką, išspausti likusios citrinos sultis.
  5. Kokteilinę pakratyti, paplakti.
  6. Supilstyti, uždėti citrinos papuošimą. Vualia!




Skanaus :))

2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Jūros gėrybių sriuba

          Sveiki visi, kurie skaitot! Beveik lygiai po 2 metų pertraukos receptų rašyme (bet ne maisto gaminime!), nusprendžiau kažką parašyti, pajaučiau norą. Taip pat pasikeičiau senąjį tamsųjį, šiek tiek depresišką dizainą. Taigi ta proga ši sriuba tapo puikiu jūros gėrybių ir trintų konservuotų pomidorų derinuku. 


Produktai:

  • Jūros gėrybių rinkinukas (krevetės, midijos, kalmarai, aštunkojai)
  • 2 tilapijos
  • 1 nedidelis svogūnas (naudojau mėlynąjį)
  • 2 morkos
  • 2 česnako skiltelės
  • Druskos pagal skonį
  • 1 stiklinė baltojo vyno
  • 400g konservuotų pomidorų (naudojau naminius, konservuotus savose sultyse be odelių)
  • 1 stiklinė vandens
  • Žiupsnelis pipirų
  • Žiupsnelis saldžiųjų raudonųjų paprikų miltelių
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • 1 a.š. krapų (naudojau šaldytus)

Gaminimas:

  1. Morkas sutarkuoti, supjaustyti svogūnus pusžiedžiais, o češnakus kubeliais.
  2. Konservuotus pomidorus sutrinti, įpilti į juos stiklinę vandens.
  3. Keptuvėje pakepti morkas, svogūnus ir česnakus.
  4. Kai daržovės suminkštėjo, sudėti jūros gėrybes, kubeliais pjaustytą tilapiją, druską, pipirus, paprikos miltelius, baziliką, išmaišyti, uždengti keptuvę dangčiu ir pakepinti viską apie 5 minutes.
  5. Supilti vyną, uždengti ir kepti apie 10 minučių.
  6. Supilti į puodą trintus pomidorus, užvirti, tada sudėti viską iš keptuvės.
  7. Pavirti apie 15 minučių vis pamaišant. Paragauti, įdėti druskos jeigu trūksta.
  8. Įmesti krapus, išmaišyti, išjungti ugnį, uždegti puodą ir palaikyti kelias minutes.



Skanaus ir gražių švenčių! :)

2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Tiramisu keksiukai

          Čia labai gera alternatyva tiramisu desertui, nes jis ne visuomet gerai gaunasi (bent jau man). Net pati keksiukų masė yra tiek skoniu, tiek konsistencija primena tuos "Damų pirštelius", naudojamus tiramisu desertui. Žodžiu, patiko. Tik gaila, kad kakavos pamiršau nusipirkt, būtų tada pilnai tiramisu.


Produktai:
      tešlai
  • 200g miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 130g cukraus
  • 120g kambario temperatūros sviesto
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • Kavos užpilas (4 a.š. cukraus ir 2 a.š. kavos užpilta puse puodelio ir atvėsinta)
      kremui
  • 250g mascarponės
  • 2 v.š. pieno arba grietinėlės
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
Gaminimas:
  1. Kiaušinius suplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, įdėti sviestą ir išmaišyti viską.
  2. Įdėti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti.
  3. Tešlą dėti į popierines formeles užpildant tris ketvirtadalius formelės (14 keksiukų gavosi).
  4. Kepti 180 laispnių orkaitėje kol gražiai paruduos, apie 20 minučių.
  5. Šiek tiek atvėsus, subadyti šakute ir užpilti kavą.
  6. Atvėsinti iki galo, o kol vėsta gaminti kremą.
  7. Mascarponę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išmaišyti. 
  8. Įpilti grietinėlę arba pieną ir suplakti.
  9. Užtepti arba su konditeriniu švirkštu papuošti keksiukus kremu.
  10. Apibarstyti kakava (arba kuom tik norisi).

Skanaus!

Cinamoninės spurgytės

Produktai:
  • 200g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 110g miltų
  • 50g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • Aliejaus virimui
Gaminimas:
  1. Kiaušinius sumaišyti su varške ir cukrumi be vaniliniu cukrumi.
  2. Sudėti miltus, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmiašyti.
  3. Užvirti puode aliejų.
  4. Daryti drėgnomis rankomis varškės rutuliukus ir mesti į aliejų.
  5. Virti, kol paruduos, o ištraukus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
  6. Gaunasi 25 spurgytės.
Skanaus!

2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

Apelsininiai keksiukai

         Sveiki, čia yra geriausia, ką esu padarius keksiukų tema. Net kremo nepatingėjau pagaminti ir supratau, kad iki šio darydavau nevisaverčius keksiukus.

Produktai:
          tešlai
  • 100g kambario temperatūros sviesto
  • 200g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 180g riebios grietinėlės
  • 100g katik spaustų apelsinų sulčių
  • 300g miltų
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
          kremui
  • 100g cukraus pudros
  • 150g kambario temperatūros sviesto
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 v.š. riebios grietinėlės
  • 2 v.š. apelsinų sulčių
Gaminimas:
  1. Išsukti minkštutėlį sviestą su cukrumi, suberti žievelę ir išmaišyti. 
  2. Įmušti 1 kiaušinį, suplakti, tada antrą ir vėl suplakti.
  3. Atskirame dubenyje sumaišyti grietinėlę su sultimis.
  4. Dar kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Pilti puse grietinėlės mišinio į sviestą, maišyti, puse miltų, maišyti, grietinėlė, miltai ir viską gerai išsukti.
  6. Sudėti tešlą į popierines keksiukų formeles (gavosi 18 vnt.) ir kepti (aš dėjau dar ir į metalinę formą, kad popierinės formelės neištižtų) 180 laispnių orkaitėje 20 minučių.
  7. Keksiukus atvėsinti.
  8. Gamininat kremą reikia išsukti sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
  9. Supilti grietinėlę ir sultis, gerai išmaišyti.
  10. Papuošti kremu keksiukus.


Skanaus!

2012 m. gruodžio 23 d., sekmadienis

Saldainiai

         Gavosi labai originalus pavadinimas, nes nežinojau, kaip užvadinti. Vafliniai saldainiai? Nu nelabai, nes ne iš gryno vaflio padaryti. Šokoladiniai saldainiai? Na ne, nes mažai ten to šokolado. Kokosiniai saldainiai? Nelabai, nes apvoliojimas kokose jų nedaro kokosiniais. Tai va taip ir gavosi be pavadinimo. Ir dar, čia mano pirmieji saldainiai! :)
 

                
Produktai:
  • 140g šokoladinių vaflių, perteptų kondensuotu pienu
  • 100g pieniško šokolado su lazdyno riešutais
  • 50g sviesto
  • Kokoso drožlių
Gaminimas:
  1. Nėra, iš tikrųjų, ką rašyt čia toj darbo eigoj, nes viskas paprasta.
  2. Vaflius sutrupintis į trupinius.
  3. Sviestą ištirpinti su šokoladu.
  4. Vaflius sumaišyti su šokolado ir sviesto tirpiniu.
  5. Formuoti rutuliukus kartu į vidų įdedant po lazdyno riešutą iš šokolado (arba po kelis).
  6. Išvolioti saldainį kokose.
  7. Visus saldainius įdėti į šaldytuvą maždaug valandai, kad atšaltų, o tada valgyti (arba dovanoti).
Skanaus :)

2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Kučiukai


          HO-HO-HO. Jau visiškai Kalėdos ant nosies, kas labai yra džiugiu. Mano širdis džiaugiasi, bet kolkas nesveikina jūsų širdies. Ateis laikas ir pasveikins. Jau beveik viskas pasiruošta mėgstamiausiai šventei metuose, Kalėdų Senis informuotas, eglutės pastatytos, katinas papuoštas, namukas iškeptas, vainikas kaba, kaip pridera!
 
                   
 

 
            Net gamta šiemet nieko nelaukus pasipuošė žiemiškai. Kokius tris kartus žiemiškiau negu kelis praėjusius metus. Tikriausiai pasaulio pabaigos proga :) Juokauju.
 



 
         O dabar apie kučiukus. Išdrįsau po praeitų metų kučiukų kepimo fiasko pabandyti ir vėl. Ir žiauriai fainai, nes gavosi labai skanūs! Čia Kalėdiniai kučiukai, Kūčioms netinka. Kas juokingiausia tai, kad kūčiukai skirti Kūčioms, netinkami pačioms Kūčioms.
 

Produktai:
  • 550g miltų
  • 100g cukraus
  • 20g šviežių mielių
  • 250ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 50ml aliejaus
  • 3 v.š. aguonų
  • Žiupsnelis druskos
Gaminimas:

  1. Pirmiausia reikia išsiauginti mieles. Pašildytis pieną su pora šaukštų cukraus ir tiek pat miltų. Sudėti į ten mieles, gerai išmaišyti ir palaukti kol "suputos" (apie 30 minučių, priklausomai nuo pieno ir aplinkos temperatūrų).
  2. Miltus, cukrų, kiaušinį, aliejų, aguonas, druską ir mielių putas sumaišyti dubenyje. Gerai išminkyti ir palikti uždengus rankšluosčius apie 30 - 60 minučių pakilti.
  3. Kočioti plonas dešreles iš tešlos ir pjaustyti gabaliukais, apibarstyti miltais ir pažerti kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, taip, kad vienas su kitų nesiliestų.
  4. Kepti apie 20 minučių, 180 laispnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
  5. Iš šio produktų kiekio gaunasi vidutiniškai 6 skardos kučiukų.




 Skanaus! :)