Sveiki, čia yra geriausia, ką esu padarius keksiukų tema. Net kremo nepatingėjau pagaminti ir supratau, kad iki šio darydavau nevisaverčius keksiukus.
Produktai:
tešlai
- 100g kambario temperatūros sviesto
- 200g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
- 180g riebios grietinėlės
- 100g katik spaustų apelsinų sulčių
- 300g miltų
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
kremui
- 100g cukraus pudros
- 150g kambario temperatūros sviesto
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 v.š. riebios grietinėlės
- 2 v.š. apelsinų sulčių
Gaminimas:
- Išsukti minkštutėlį sviestą su cukrumi, suberti žievelę ir išmaišyti.
- Įmušti 1 kiaušinį, suplakti, tada antrą ir vėl suplakti.
- Atskirame dubenyje sumaišyti grietinėlę su sultimis.
- Dar kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Pilti puse grietinėlės mišinio į sviestą, maišyti, puse miltų, maišyti, grietinėlė, miltai ir viską gerai išsukti.
- Sudėti tešlą į popierines keksiukų formeles (gavosi 18 vnt.) ir kepti (aš dėjau dar ir į metalinę formą, kad popierinės formelės neištižtų) 180 laispnių orkaitėje 20 minučių.
- Keksiukus atvėsinti.
- Gamininat kremą reikia išsukti sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
- Supilti grietinėlę ir sultis, gerai išmaišyti.
- Papuošti kremu keksiukus.
Skanaus!
Norėjau paklausti: o grietinėlę į kremą supilti jau išplaktą ar skystą ir tada visą manę išplakti??
AtsakytiPanaikintiGrietinėlės 2 valgomi šaukštai pilami skysti ir tada viskas išsiplaka :)
PanaikintiLiabai liabai ačiū :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo beto aš irgi Justina :D
AtsakytiPanaikintiskanus manau :)
AtsakytiPanaikinti