2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Jūros gėrybių sriuba

          Sveiki visi, kurie skaitot! Beveik lygiai po 2 metų pertraukos receptų rašyme (bet ne maisto gaminime!), nusprendžiau kažką parašyti, pajaučiau norą. Taip pat pasikeičiau senąjį tamsųjį, šiek tiek depresišką dizainą. Taigi ta proga ši sriuba tapo puikiu jūros gėrybių ir trintų konservuotų pomidorų derinuku. 


Produktai:

  • Jūros gėrybių rinkinukas (krevetės, midijos, kalmarai, aštunkojai)
  • 2 tilapijos
  • 1 nedidelis svogūnas (naudojau mėlynąjį)
  • 2 morkos
  • 2 česnako skiltelės
  • Druskos pagal skonį
  • 1 stiklinė baltojo vyno
  • 400g konservuotų pomidorų (naudojau naminius, konservuotus savose sultyse be odelių)
  • 1 stiklinė vandens
  • Žiupsnelis pipirų
  • Žiupsnelis saldžiųjų raudonųjų paprikų miltelių
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • 1 a.š. krapų (naudojau šaldytus)

Gaminimas:

  1. Morkas sutarkuoti, supjaustyti svogūnus pusžiedžiais, o češnakus kubeliais.
  2. Konservuotus pomidorus sutrinti, įpilti į juos stiklinę vandens.
  3. Keptuvėje pakepti morkas, svogūnus ir česnakus.
  4. Kai daržovės suminkštėjo, sudėti jūros gėrybes, kubeliais pjaustytą tilapiją, druską, pipirus, paprikos miltelius, baziliką, išmaišyti, uždengti keptuvę dangčiu ir pakepinti viską apie 5 minutes.
  5. Supilti vyną, uždengti ir kepti apie 10 minučių.
  6. Supilti į puodą trintus pomidorus, užvirti, tada sudėti viską iš keptuvės.
  7. Pavirti apie 15 minučių vis pamaišant. Paragauti, įdėti druskos jeigu trūksta.
  8. Įmesti krapus, išmaišyti, išjungti ugnį, uždegti puodą ir palaikyti kelias minutes.



Skanaus ir gražių švenčių! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą