Čia labai gera alternatyva tiramisu desertui, nes jis ne visuomet gerai gaunasi (bent jau man). Net pati keksiukų masė yra tiek skoniu, tiek konsistencija primena tuos "Damų pirštelius", naudojamus tiramisu desertui. Žodžiu, patiko. Tik gaila, kad kakavos pamiršau nusipirkt, būtų tada pilnai tiramisu.
Produktai:
tešlai
- 200g miltų
- 3 kiaušiniai
- 130g cukraus
- 120g kambario temperatūros sviesto
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- Kavos užpilas (4 a.š. cukraus ir 2 a.š. kavos užpilta puse puodelio ir atvėsinta)
kremui
- 250g mascarponės
- 2 v.š. pieno arba grietinėlės
- 1 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Gaminimas:
- Kiaušinius suplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, įdėti sviestą ir išmaišyti viską.
- Įdėti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti.
- Tešlą dėti į popierines formeles užpildant tris ketvirtadalius formelės (14 keksiukų gavosi).
- Kepti 180 laispnių orkaitėje kol gražiai paruduos, apie 20 minučių.
- Šiek tiek atvėsus, subadyti šakute ir užpilti kavą.
- Atvėsinti iki galo, o kol vėsta gaminti kremą.
- Mascarponę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išmaišyti.
- Įpilti grietinėlę arba pieną ir suplakti.
- Užtepti arba su konditeriniu švirkštu papuošti keksiukus kremu.
- Apibarstyti kakava (arba kuom tik norisi).
Skanaus!
sveiki, gal butu galima suzinoti kur perkate tokius grazius popieriukus keksiukams?:D niekaip neuzmatau tokiu parduotuvese.
AtsakytiPanaikintiLabas, pirkau IKI cento, jų visokiausių raštų ten yra :)
Panaikintina man tai patiko :)
AtsakytiPanaikinti