2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Kučiukai


          HO-HO-HO. Jau visiškai Kalėdos ant nosies, kas labai yra džiugiu. Mano širdis džiaugiasi, bet kolkas nesveikina jūsų širdies. Ateis laikas ir pasveikins. Jau beveik viskas pasiruošta mėgstamiausiai šventei metuose, Kalėdų Senis informuotas, eglutės pastatytos, katinas papuoštas, namukas iškeptas, vainikas kaba, kaip pridera!
 
                   
 

 
            Net gamta šiemet nieko nelaukus pasipuošė žiemiškai. Kokius tris kartus žiemiškiau negu kelis praėjusius metus. Tikriausiai pasaulio pabaigos proga :) Juokauju.
 



 
         O dabar apie kučiukus. Išdrįsau po praeitų metų kučiukų kepimo fiasko pabandyti ir vėl. Ir žiauriai fainai, nes gavosi labai skanūs! Čia Kalėdiniai kučiukai, Kūčioms netinka. Kas juokingiausia tai, kad kūčiukai skirti Kūčioms, netinkami pačioms Kūčioms.
 

Produktai:
  • 550g miltų
  • 100g cukraus
  • 20g šviežių mielių
  • 250ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 50ml aliejaus
  • 3 v.š. aguonų
  • Žiupsnelis druskos
Gaminimas:

  1. Pirmiausia reikia išsiauginti mieles. Pašildytis pieną su pora šaukštų cukraus ir tiek pat miltų. Sudėti į ten mieles, gerai išmaišyti ir palaukti kol "suputos" (apie 30 minučių, priklausomai nuo pieno ir aplinkos temperatūrų).
  2. Miltus, cukrų, kiaušinį, aliejų, aguonas, druską ir mielių putas sumaišyti dubenyje. Gerai išminkyti ir palikti uždengus rankšluosčius apie 30 - 60 minučių pakilti.
  3. Kočioti plonas dešreles iš tešlos ir pjaustyti gabaliukais, apibarstyti miltais ir pažerti kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, taip, kad vienas su kitų nesiliestų.
  4. Kepti apie 20 minučių, 180 laispnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
  5. Iš šio produktų kiekio gaunasi vidutiniškai 6 skardos kučiukų.




 Skanaus! :)


4 komentarai:

  1. Kad nesuprasi su tais kūčiukais, net seniausiose knygose ieškojau (iš tų laikų, kai juos vadino prėskučiais, kaip mano močiutė dar dabar sako), o ir ten recepte nurodyta, jog reikia ar tai kiaušinio, ar jo trynio... Mamai skambinau, ji irgi patvirtino, kad ji visada kepa va tokią, Kalėdinę versija :D
    Taviškiai atrodo labai labai gardžiai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Praeitais metais aš kepiau tikrai jau "pasnikinius", tai nei vaizdo, nei skonio nebuvo gero ;D

      Panaikinti