2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Kečupas


       Šiemet tokie gigantiški pomidorai užimė mūsų šiltnamio didžiąją dalį. Nei jų vakuosi, nei džiovinsi. Du supjaustai ir mišrainė visai šeimynai. Taigi žiemą mėgausimės visokio sultim ir kečupais. Gal ir gerai.
 
Produktai:
  • Daug daug pomidorų
  • 200 ml 9% acto
  • 40g druskos
  • 100g cukraus
  • 1 a.š. maltų garstyčių
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. muskato
  • 3 v.š. krakmolo
  • Stiklinė vandens
  • Pipirų
  • Gvazdikėlių
  • 3 didelės morkos
  • 2 dideli svogūnai
  • 2 paprikos
  • Česnako galvutė
  • Prieskoninės žolelės
Gaminimas:
  1. Pomidorus supjaustyti, užvirti ir pavirti 15 minučių.
  2. Kiek atvėsusią pomidorų tyrę sutrinti blenderiu.
  3. Supjaustytis smulkiai morkas, paprikas, svogūnus ir česnakus, sudėti į pomidorus ir virti.
  4. Atskirame puose krakmolą sumaišyti su vandeniu ir visais maltais prieskoniais. Įpilti actą, druską, cukrų ir išmaišyti.
  5. Morkoms išvirus, supilti prieskonius iš puodelio. Sudėti prieskonines žoleles pagal skonį.
  6. Supilstyti į sterilius stiklainius ir laikyti šaltai.
Skanaus

2 komentarai:

  1. Jei kiti produktai susverti, tai ir pomidorų galėtų būti nurodytas konkretesnis kiekis...labai jau abstrakčiai skamba "daug pomidorų". Vienam "daug" gali būti 3 kg, kitam kibiras ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinau, atsiprašau, kad nepasvėriau laiku. Pomidorų štai toks bliūdas, kaip nuotraukoj, supjausčius gavosi šiek tiek mažiau nei kibirias :)

      Panaikinti