2012 m. sausio 17 d., antradienis

Keksiukai su obuoliais arba Kaip gimė šis blogas

          Sveiki! Šio blogo gimimo priežastis nėra aiški. Bent jau man. Galbūt tai noras atsiskleisti ar skelbti įvarias žinias apie save už Facebook'o ribų, ar net kitų blogų nuolatinio peržiūrinėjimo ir pavydo padarinys. Taip, aš kiekvieną dieną seku įvarių blogų įrašus (dažniausiai susijusius su kulinarija, žinoma). Aš manau, kad labiausiai mane paskatinęs veiksnys sukurti SAVO blogą yra įrodymas sau, jog galiu. Tai buvo kaip ir vienas iš pasižadėjimų šiais metais (panašiai kaip numesti svorio, pradėti sveikai maitintis ar pamatyti šiek tiek pasaulio). Taigi, aš atsikėliau šiandien kaip visada pramiegojus žadintuvą ir kūno kultūros paskaitą ir pagalvojau, kad pažadai negali likti tik pažadais ir reikia pradėti juos vykdyti (tris esančius skliausteliuose jau pradėjau seniai). O keksiukai gimė iš to, kad neturėjau kur dėti buto savininkės padovanotų obuolių, kurie jau buvo bepradedą pūti.


Produktai:
  • 180g kvietinių mitų
  • 120g margarino
  • 180g cukraus
  • 2 vidutinio dydžio obuoliai
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100g kefyro
  • 2 kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 0,5 a.š. cinamono
  • cukraus pudros pabarstymui
Gaminimas:
  1. Obuolius nulupti ir supjaustyti labai mažais kubeliais.
  2. Kambario temperatūros margariną ištrinti su cukrumi.
  3. Mušti vieną kiaušinį, viską išplakti iki purios masės ir tą patį padaryti su antru kiaušiniu.
  4. Supilti kefyrą ir kepimo miltelius ir vėl viską išsukti.
  5. Persijoti (arba pirkti sijotus) miltus ir įmaišyti į tešlą.
  6. Sudėti vanilinį cukrų, cinamoną ir obuolius ir permaišyti.
  7. Sudėti tešlą į formeles ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30min, kol gražiai apskrus.
  8. Apibarstyti cukraus pudra dėl grožio!

Skanaus :)

2 komentarai: