2012 m. sausio 24 d., antradienis

Juodųjų serbentų tortas

        Vieną dieną po geros šventės (apie jos keturis nuotykius dar papasakosiu) labai užsinorėjau iškepti tortą. Ir mano noras tapo nevaldomas, taigi teko eiti į artimiausią parduotuvę (kuri kaip gaila, bet buvo IKI cento) "kažko nusipirkt".
         Šventės nuotykiai yra gan įdomūs sakyčiau. Pirmas nuotykis buvo valanda kelio naktine Kauno Savanorių gatve iki Laisvės peščiomis. Tai gan savižudiška, tačiau išgyvenom. Antra tai, kad į klubą su drauge patekom su mano dokumentais.

        Ji įėjo su mano pasu, o aš pati su savo studento pažymėjimu. Ir išvada: ji labiau panaši į mane, negu aš pati į save. Būtent taip ir sakė apsauginis. Baisu. Žinau, čia tik nuo plaukų spalvos pakeitimo. Trečias nuotykis buvo nusipaveikslavimas (keistas žodis) su pačiu Jovaniu, bet deja tikriausiai mums neteks šios foto išvysti, kad ir kaip bebūtų gaila. And last but not least, aršiai iškovotas / nugvelbtas / pasiskolintas / rastas (kaip pavadinsi, taip nepagadinsi) Jovanio diskas. Šventės conclusion - žiauriai gerai praleistas laikas ir sudaužytos kojos (laukiamas pakartojimas).
      Taigi grįžtu prie juodųjų serbentų torto. Gaminant galvojau išeis per sausas, tačiau gavosi visai nesausas, toks kaip tik.
Produktai:
    biskvitui:
  • 4 kiaušiniai
  • 260g kvietinių miltų
  • 200g cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 200ml juodųjų serbentų sirupo
    sluoksniui Nr. 1:
  • nesvarbu kokio skonio žėlė
    sluoksniui Nr. 2:
  • 200ml juodųjų serbentų sirupo
  • 2 v.š. želatinos
  • 150g grietinėlės
    viršui:
  • pieniškas šokoladas
  • 100ml pieno
  • 50g sviesto
  • cukraus pudra 
Gaminimas:
  1. Kiaušinius išsukti su cukrumi, kol pasidarys puri masė.
  2. Įdėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įpilti sirupą, ir viską gerai išmaišyti. Tešla turi gautis mėlynai violetinė.
  3. Supilti į apvalią tortinę ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40min kol apskrus viršus.
  4. Tuo metu pasigaminti žele "iš pakelio" ir palikti stengti.
  5. Stiklinėje išbrinkyti želatiną vandenyje ir garų vonelėje ją išlydyti.
  6. Kitame inde sumaišyti grietinėlę su juodaisiais serbentais ir kartu įmaišyti paruoštą želatiną, taip pat palikti stengti.
  7. Atšalusį biskvitą suplaustyti dideliu peiliu į 3 sluoksnius (galima kepti ir atskirai visus, bet tai užtrunka).
  8. Į tortinę dėti apatinį biskvito sluoksnį, sudėti pradėjusią stengti želė, ant viršaus krauti antrą biskvito sluoksnį ir tą patį padaryti su antruoju želės sluoksniu, ir trečiuoju biskvito sluoksniu.
  9. Tortą įdėti į šaldytuvą kol sustengs.
  10. Karštų garų vonelėje ištirpdyti sviestą su šokoladu ir pienu, gerai išmaišyti, pavėsinti ir supilti ant torto viršaus lygiu sluoksniu.
  11. Papuošti kaip jau fantazija leidžia. Mano variantas buvo nusipiešti, išskirpti trafaretą ir jo pagalba užbarstyti cukraus pudros.

Skanaus !!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą