2012 m. sausio 31 d., antradienis

Karamelė

          Receptą radau internete, labai suviliojo nuotraukos, paprasti produktai, ir sudetingas gaminimo būdas. Iš dalies pavyko. Labai labai saldu (ir skanu su kriaušėm).


Produktai:
  • 210g cukraus
  • 120ml riebios grietinėlės
  • 85g sviesto
Gaminimas:
  1. Suberti cukrų į storadugnį puoda ir kaitinti ant silpnos ugnies.
  2. Jam pradėjus lydytis, pamažu pamaišyti mediniu šaukštu.
  3. Cukrui pradėjus virti, nedelsiant sudėti sviestą ir maišyti toliau.
  4. Kai sviestas ištirp, nuimti puodą nuo ugnies kelioms akimirkoms ir lėtai supilti grietinėlę.
  5. Kaitinti maišant, kol visa masė tampa vientisa ir leisti atvėsti.
  6. Laikyti iki dviejų savaičių.
Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą