2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Cinamoninės spurgytės

Produktai:
  • 200g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 110g miltų
  • 50g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • Aliejaus virimui
Gaminimas:
  1. Kiaušinius sumaišyti su varške ir cukrumi be vaniliniu cukrumi.
  2. Sudėti miltus, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmiašyti.
  3. Užvirti puode aliejų.
  4. Daryti drėgnomis rankomis varškės rutuliukus ir mesti į aliejų.
  5. Virti, kol paruduos, o ištraukus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
  6. Gaunasi 25 spurgytės.
Skanaus!

2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

Apelsininiai keksiukai

         Sveiki, čia yra geriausia, ką esu padarius keksiukų tema. Net kremo nepatingėjau pagaminti ir supratau, kad iki šio darydavau nevisaverčius keksiukus.

Produktai:
          tešlai
  • 100g kambario temperatūros sviesto
  • 200g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 180g riebios grietinėlės
  • 100g katik spaustų apelsinų sulčių
  • 300g miltų
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
          kremui
  • 100g cukraus pudros
  • 150g kambario temperatūros sviesto
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 v.š. riebios grietinėlės
  • 2 v.š. apelsinų sulčių
Gaminimas:
  1. Išsukti minkštutėlį sviestą su cukrumi, suberti žievelę ir išmaišyti. 
  2. Įmušti 1 kiaušinį, suplakti, tada antrą ir vėl suplakti.
  3. Atskirame dubenyje sumaišyti grietinėlę su sultimis.
  4. Dar kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Pilti puse grietinėlės mišinio į sviestą, maišyti, puse miltų, maišyti, grietinėlė, miltai ir viską gerai išsukti.
  6. Sudėti tešlą į popierines keksiukų formeles (gavosi 18 vnt.) ir kepti (aš dėjau dar ir į metalinę formą, kad popierinės formelės neištižtų) 180 laispnių orkaitėje 20 minučių.
  7. Keksiukus atvėsinti.
  8. Gamininat kremą reikia išsukti sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
  9. Supilti grietinėlę ir sultis, gerai išmaišyti.
  10. Papuošti kremu keksiukus.


Skanaus!

2012 m. gruodžio 23 d., sekmadienis

Saldainiai

         Gavosi labai originalus pavadinimas, nes nežinojau, kaip užvadinti. Vafliniai saldainiai? Nu nelabai, nes ne iš gryno vaflio padaryti. Šokoladiniai saldainiai? Na ne, nes mažai ten to šokolado. Kokosiniai saldainiai? Nelabai, nes apvoliojimas kokose jų nedaro kokosiniais. Tai va taip ir gavosi be pavadinimo. Ir dar, čia mano pirmieji saldainiai! :)
 

                
Produktai:
  • 140g šokoladinių vaflių, perteptų kondensuotu pienu
  • 100g pieniško šokolado su lazdyno riešutais
  • 50g sviesto
  • Kokoso drožlių
Gaminimas:
  1. Nėra, iš tikrųjų, ką rašyt čia toj darbo eigoj, nes viskas paprasta.
  2. Vaflius sutrupintis į trupinius.
  3. Sviestą ištirpinti su šokoladu.
  4. Vaflius sumaišyti su šokolado ir sviesto tirpiniu.
  5. Formuoti rutuliukus kartu į vidų įdedant po lazdyno riešutą iš šokolado (arba po kelis).
  6. Išvolioti saldainį kokose.
  7. Visus saldainius įdėti į šaldytuvą maždaug valandai, kad atšaltų, o tada valgyti (arba dovanoti).
Skanaus :)

2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Kučiukai


          HO-HO-HO. Jau visiškai Kalėdos ant nosies, kas labai yra džiugiu. Mano širdis džiaugiasi, bet kolkas nesveikina jūsų širdies. Ateis laikas ir pasveikins. Jau beveik viskas pasiruošta mėgstamiausiai šventei metuose, Kalėdų Senis informuotas, eglutės pastatytos, katinas papuoštas, namukas iškeptas, vainikas kaba, kaip pridera!
 
                   
 

 
            Net gamta šiemet nieko nelaukus pasipuošė žiemiškai. Kokius tris kartus žiemiškiau negu kelis praėjusius metus. Tikriausiai pasaulio pabaigos proga :) Juokauju.
 



 
         O dabar apie kučiukus. Išdrįsau po praeitų metų kučiukų kepimo fiasko pabandyti ir vėl. Ir žiauriai fainai, nes gavosi labai skanūs! Čia Kalėdiniai kučiukai, Kūčioms netinka. Kas juokingiausia tai, kad kūčiukai skirti Kūčioms, netinkami pačioms Kūčioms.
 

Produktai:
  • 550g miltų
  • 100g cukraus
  • 20g šviežių mielių
  • 250ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 50ml aliejaus
  • 3 v.š. aguonų
  • Žiupsnelis druskos
Gaminimas:

  1. Pirmiausia reikia išsiauginti mieles. Pašildytis pieną su pora šaukštų cukraus ir tiek pat miltų. Sudėti į ten mieles, gerai išmaišyti ir palaukti kol "suputos" (apie 30 minučių, priklausomai nuo pieno ir aplinkos temperatūrų).
  2. Miltus, cukrų, kiaušinį, aliejų, aguonas, druską ir mielių putas sumaišyti dubenyje. Gerai išminkyti ir palikti uždengus rankšluosčius apie 30 - 60 minučių pakilti.
  3. Kočioti plonas dešreles iš tešlos ir pjaustyti gabaliukais, apibarstyti miltais ir pažerti kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, taip, kad vienas su kitų nesiliestų.
  4. Kepti apie 20 minučių, 180 laispnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
  5. Iš šio produktų kiekio gaunasi vidutiniškai 6 skardos kučiukų.




 Skanaus! :)


2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

A Christmas Stollen

        Labas! Nors Kalėdom dar toli gražu nekvepia, tačiau aš jau pradėjau bandyti jausti tą dvasią, kaip lauki, ruošiesi Kalėdoms. Aš visai kaip prekybos centras, po Vėlynių jau Kalėdos. Juokauju aišku, nejaučiu aš dar jokios Kalėdų dvasios, tik šis pyragas brandinasi mėnesį, todėl dabar pats laikas kepti. Galima aišku ir vėliau. Praeitais metais Gruodžio 1-ąją kepiau ir spėjo subręsti.
         Taigi, tai tradicinis Vokietijos pyragas, daugiausia valgomas šaltuoju sezonu, o ypač laikotarpiu aplink Kalėdas, todėl vadinasi vokiškai  Christstollen. Jo pagrindiniai ingridientai yra džiovinti vaisiai ir marcipanas, kurio deja, pas mane nebuvo, bei storas sluoksnis cukraus pudros (vaizduoja daug daug sniego).


Produktai:
      tešlai

  • 500g miltų
  • 9g sausų mielių
  • 100g cukraus
  • 100ml šilto pieno
  • 250g minkšto sviesto
  • 125g razinų
  • 100g džiovintų papajų
  • 50g smulkintų riešutų (žemės pas mane)
  • 1 a.š. meduolių prieskonių (cinamonas, kardamonas, muskatas, imbieras)

     apibarstymui

  • 50g sviesto
  • 100g cukraus pudros


Gaminimas:
  1. Užmerkti razinas vandenyje (arba amarete) ir palaikyti valandą.
  2. Pašildyti pieną, įdėti 2 šaukštus cukraus, šaukštą miltų ir mieles, sumaišyti ir palikti kol suputos (apie pusvalandį).
  3. Išsukti sviestą su likusiu cukrumi (patarčiau maišyti su ne minkštu sviestu, o gerokai aptirpusiu, nu tokiu pusiau skystu, nes taip greičiau tešla užsiminys).
  4. Sumaišyti likusius miltus, išsuktą sviestą ir užputojusias mieles, suminkyti tešlą.
  5. Palikti valandai šiltai, kad iškiltų, o tada įminkyti razinas, riešutus, papają ir prieskonius. Suformuoti kokią norisi formą ir palikti pusvalandžiui pailsėti. Čia ir buvo mano klaida, kad palikau (ir kepiau) skardoje, o ne formoje. Reikėjo dėti į pailgą formą, nes skardoje bekepant pyragas atsižiojo ir tapo blynu.
  6. Kepti apie 50 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  7. Iškepusį sulaistyti ištirpintu sviestu ir gausiai apibarstyti cukraus pudra.
  8. Suvynioti (vyniojau į kepimo popierių) ir palikti mėnesiui (iki Kalėdų) bręsti.


Skanaus :)

2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Bulgariškas obuolių pyragas

      Šį kart labas Bulgarijai! Ir ačiū už labai paprastą ir be galo skanų pyragą mano 60-tojo įrašo proga. Viršų dar galima riešutais papildomai apibarstyt, tada traški plutelė bekepant užsidėtų.



Produktai:
  • 120g miltų
  • 150g manų kruopų
  • 180g cukraus
  • 200ml pieno
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 7 obuoliai
  • 2 v.š. cukraus pabarstymui
  • Cukraus pudros

Gaminimas:
  1. Nulupti obuolius, išimti sėklas ir sutarkuoti ir sumaišyti su cinamonu.
  2. Miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius sumaišyti.
  3. Stiklinę pieno užvirinti.
  4. Ištepti kepimo formą riebalais arba padengti kepimo popieriumi.
  5. Pabarstyti puse stiklinės miltų mišinio ant formos ir sulaistyti keliais šaukštais pieno.
  6. Dėti sluoksnį obuolių, tada trečdalį miltų, vėl obuolių ir miltų ir dar syki obuolių ir miltų.
  7. Ant viršaus supilti pieną, subadyti šakute, kad geriau įsiskverbtų ir pabarstyti cukrumi.
  8. Kepti 50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  9. Gerai atvėsinti prieš pjaustant. Patiekiant apibarstyti cukraus pudra.


Skanaus!

2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Morkų tortas

      Tiksliau, JUBILIEJINIS morkų tortas. Vakar perkopiau per 20 metų ribą. Ta proga sau pasidovanojau dvi dovanas. Pirma tai klevų sirupo, kurio reikėjo tortui, o antra - purškalą nuo slogos, nes taip jau atsitinka rudeniais. O kodėl morkų tortą? O gi todėl, kad gražus ir keistas, nes man morka tikrai neasocijuojasi su saldumynais. Daug receptų radau internete, derinau ir kepiau. Tai va, gavosi visai gerai, pagyrė giminės ir artimieji. Lakštus kepiau mažoj formoj (~20cm), todėl tortas gavosi gan aukštas.

Produktai:
     lakštams
  • 600g per bulvinę tarką tarkuotų morkų
  • 200g lazdyno riešutų
  • 100g kokoso drožlių
  • 150g baltojo cukraus
  • 200g rudojo cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 220g aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
  • 280g miltų
  • 3 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. druskos

     kremui
  • 500g kreminės varškės (naudojau mascarponę, nors nežinau ar tai yra kreminė varškė)
  • 100g klevų sirupo
  • 1 lašiukas vanilės ekstrakto
  • Pusės citrinos sulčių
  • 450g riebios plakamosios grietinėlės

Gaminimas:
  1. Sumaišyti dubenyje morkas, smulkintus riešutus (150g, likusieji keliaus ant torto viršaus) ir kokoso drožles.
  2. Atskirai išsukti kiaušinius su baltuoju cukrumi iki putų, sudėti rudajį ir vėl išplakti.
  3. Beplakant plona srovele supilti aliejų.
  4. Įsijoti miltų, kepimo miltelių, cinamono ir druskos mišinį į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišyti.
  5. Šaukštu įmaišyti morkas su riešutais ir kokosu. Tešlos man gavosi 1,5kg, tai kiekvienam lakštui ėmiau po 500g tešlos. 
  6. Kepimo formą ištepti riebalais arba padengti kepimo popieriumi ir kepti kiekvieną lakštą apie 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  7. Atvėsinti kiekvieną lakštą ant grotelių.
  8. Kreminę varškę išsukti su klevų sirupu, vanilės ekstraktu ir citrinos sultimis.
  9. Išplakti grietinėlę iki standžių putų ir įmaišyti šaukštu į varškę.
  10. Torto surinkimas paprastas ir akivaizdus: lakštas kremas lakštas kremas lakštas kremas riešutai.
  11. Palaikyti šaldytuve per naktį arba bent jau kelias valandas.

Skanaus