2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Morkų tortas

      Tiksliau, JUBILIEJINIS morkų tortas. Vakar perkopiau per 20 metų ribą. Ta proga sau pasidovanojau dvi dovanas. Pirma tai klevų sirupo, kurio reikėjo tortui, o antra - purškalą nuo slogos, nes taip jau atsitinka rudeniais. O kodėl morkų tortą? O gi todėl, kad gražus ir keistas, nes man morka tikrai neasocijuojasi su saldumynais. Daug receptų radau internete, derinau ir kepiau. Tai va, gavosi visai gerai, pagyrė giminės ir artimieji. Lakštus kepiau mažoj formoj (~20cm), todėl tortas gavosi gan aukštas.

Produktai:
     lakštams
  • 600g per bulvinę tarką tarkuotų morkų
  • 200g lazdyno riešutų
  • 100g kokoso drožlių
  • 150g baltojo cukraus
  • 200g rudojo cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 220g aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
  • 280g miltų
  • 3 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. druskos

     kremui
  • 500g kreminės varškės (naudojau mascarponę, nors nežinau ar tai yra kreminė varškė)
  • 100g klevų sirupo
  • 1 lašiukas vanilės ekstrakto
  • Pusės citrinos sulčių
  • 450g riebios plakamosios grietinėlės

Gaminimas:
  1. Sumaišyti dubenyje morkas, smulkintus riešutus (150g, likusieji keliaus ant torto viršaus) ir kokoso drožles.
  2. Atskirai išsukti kiaušinius su baltuoju cukrumi iki putų, sudėti rudajį ir vėl išplakti.
  3. Beplakant plona srovele supilti aliejų.
  4. Įsijoti miltų, kepimo miltelių, cinamono ir druskos mišinį į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišyti.
  5. Šaukštu įmaišyti morkas su riešutais ir kokosu. Tešlos man gavosi 1,5kg, tai kiekvienam lakštui ėmiau po 500g tešlos. 
  6. Kepimo formą ištepti riebalais arba padengti kepimo popieriumi ir kepti kiekvieną lakštą apie 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  7. Atvėsinti kiekvieną lakštą ant grotelių.
  8. Kreminę varškę išsukti su klevų sirupu, vanilės ekstraktu ir citrinos sultimis.
  9. Išplakti grietinėlę iki standžių putų ir įmaišyti šaukštu į varškę.
  10. Torto surinkimas paprastas ir akivaizdus: lakštas kremas lakštas kremas lakštas kremas riešutai.
  11. Palaikyti šaldytuve per naktį arba bent jau kelias valandas.

Skanaus

1 komentaras: