Tikras tikras, tradiciškas, paprastas, bet ne prastas sūrio fondiu. Netgi labai geras.
Produktai:
- 200 g Žementalio sūrio
- 200 g fermentinio sūrio
- Kelios skiltelės česnako
- 400 ml sauso balto vyno
- 1 a.š. citrinų sulčių
- 2 a.š. miltų
- Žiupsnelis pipirų
- Žiupsnelis maltų saldžiųjų paprikų
Gaminimas:
- Tradiciškai fondiu gaminamas fondiu puodynėje, bet aš gaminu ant dujinės puode ir tik paruoštą sūrį sudedu į puodynę.
- Taigi, pirma reikia vyną, citrinos sultis bei trintą česnaką pakaitinti, bet neužvirti.
- Kai bus mišinys karštas, garuos, dėti tarkuotus sūrius ir maišyti, kol išsilydys.
- Maišant sudėti likusius ingridientus ir kai masė taps vienalytė, supilti į fondiu puodynę.
- Mirkymas: fantazijos reikalas, tačiau tradiciškai mirkoma itališka duonelė suplėšyta kasnio dydžio gabaliukais. Ką dar mirkiau: brokolis (labai skanu), kumpelis (skanu), alyvuogės (sakniau pamirkyt duonelę ir šalia užkąst alyvuoge), sraigės (skanu).
Skanaus ir gero vakaro!
Ačiū :)
AtsakytiPanaikinti