2015 m. birželio 27 d., šeštadienis

Sūrio fondiu

        Tikras tikras, tradiciškas, paprastas, bet ne prastas sūrio fondiu. Netgi labai geras.

        Produktai:

  • 200 g Žementalio sūrio
  • 200 g fermentinio sūrio
  • Kelios skiltelės česnako
  • 400 ml sauso balto vyno
  • 1 a.š. citrinų sulčių
  • 2 a.š. miltų
  • Žiupsnelis pipirų
  • Žiupsnelis maltų saldžiųjų paprikų

        Gaminimas:
  1. Tradiciškai fondiu gaminamas fondiu puodynėje, bet aš gaminu ant dujinės puode ir tik paruoštą sūrį sudedu į puodynę.
  2. Taigi, pirma reikia vyną, citrinos sultis bei trintą česnaką pakaitinti, bet neužvirti.
  3. Kai bus mišinys karštas, garuos, dėti tarkuotus sūrius ir maišyti, kol išsilydys.
  4. Maišant sudėti likusius ingridientus ir kai masė taps vienalytė, supilti į fondiu puodynę.
  5. Mirkymas: fantazijos reikalas, tačiau tradiciškai mirkoma itališka duonelė suplėšyta kasnio dydžio gabaliukais. Ką dar mirkiau: brokolis (labai skanu), kumpelis (skanu), alyvuogės (sakniau pamirkyt duonelę ir šalia užkąst alyvuoge), sraigės (skanu).

Skanaus ir gero vakaro!

1 komentaras: