2015 m. birželio 29 d., pirmadienis

Jogurtinis braškių pyragas

        Kai vasara už lango, norisi kažko gaivaus ir lengvo. Šis nekeptas pyragas yra būtent to, ko norėjau - braškinio vasaros skonio, lengvos jogurtinės konsistencijos ir skaniausių sausainių pagrindo.

        Produktai:
   pagrindui
  • 180 g mėgstamų Selgos sausainių (naudojau, IRISH skonio)
  • 100 g sviesto
   pyragui
  • 1,5 kg braškių
  • 300 ml natūralaus jogurto
  • 200 ml plakamos grietinėlės
  • 125 g cukraus
  • 25 g želatinos
  • 120 ml verdančio vandens
   papuošimui
  • Braškės
  • 40 g braškinės želė
  • 250 ml verdančio vandens
     
        Gaminimas:
  1. Kombaino pagalba susmulkinti sausainius į trupinius. Išlydyti svietą ir smaišyti su sausainių trupiniais.
  2. Iškloti formos dugną ir sausainių tešla, tolygiai paskirstyti ir suspausti (patogu su stiklinės dugnu padaužyti). Įdėtį į šaldytuvą valandai.
  3. Želatiną užpilti verdančiu vandeniu, kelis sykius pamaišyti ir palikti išbrinkti ir atvėsti.
  4. Sutrinti braškes iki vientisos masės, įdėti cukrų ir pakaitinti, kol cukrus ištirps.
  5. Įpilti želatiną ir gerai išmaišyti.
  6. Pilti jogurtą, maišyti.
  7. Išplakti grietinėlę iki standžių putų ir palengva įmaišytį į visą masę.
  8. Viską supilti ant sausainių pagrindo ir palikti šaldytuve sustingti (per naktį).
  9. Papuošimui galima naudoti, ką tik norisi. Mano variantas: užpilti brašinę žėlė verdančiu vandeniu, pamaišyti, o kol vėsta išdėlioti braškes ant pyrago paviršiaus. Tuomet supilti atsargiai žėlė ir palikti stingti.

Skanaus!!!!!

1 komentaras: