Kai vasara už lango, norisi kažko gaivaus ir lengvo. Šis nekeptas pyragas yra būtent to, ko norėjau - braškinio vasaros skonio, lengvos jogurtinės konsistencijos ir skaniausių sausainių pagrindo.
Produktai:
pagrindui
- 180 g mėgstamų Selgos sausainių (naudojau, IRISH skonio)
- 100 g sviesto
pyragui
- 1,5 kg braškių
- 300 ml natūralaus jogurto
- 200 ml plakamos grietinėlės
- 125 g cukraus
- 25 g želatinos
- 120 ml verdančio vandens
papuošimui
- Braškės
- 40 g braškinės želė
- 250 ml verdančio vandens
Gaminimas:
- Kombaino pagalba susmulkinti sausainius į trupinius. Išlydyti svietą ir smaišyti su sausainių trupiniais.
- Iškloti formos dugną ir sausainių tešla, tolygiai paskirstyti ir suspausti (patogu su stiklinės dugnu padaužyti). Įdėtį į šaldytuvą valandai.
- Želatiną užpilti verdančiu vandeniu, kelis sykius pamaišyti ir palikti išbrinkti ir atvėsti.
- Sutrinti braškes iki vientisos masės, įdėti cukrų ir pakaitinti, kol cukrus ištirps.
- Įpilti želatiną ir gerai išmaišyti.
- Pilti jogurtą, maišyti.
- Išplakti grietinėlę iki standžių putų ir palengva įmaišytį į visą masę.
- Viską supilti ant sausainių pagrindo ir palikti šaldytuve sustingti (per naktį).
- Papuošimui galima naudoti, ką tik norisi. Mano variantas: užpilti brašinę žėlė verdančiu vandeniu, pamaišyti, o kol vėsta išdėlioti braškes ant pyrago paviršiaus. Tuomet supilti atsargiai žėlė ir palikti stingti.
Skanaus!!!!!
Trys žodžiai: nuo sta bu!
AtsakytiPanaikinti