Ypatingai gaivus ir lengvas nekeptas pyragas. Nes vasarą norisi kuo mažiau sunkaus maisto. Taip pat chia sėklos - paskutinis mados klyksmas tarp sveikai besimaitinančių žmonių. Viena iš šių sėklų gerųjų savybių ta, kad jos sumažina maisto pasisavinimą į organizmą, taip tarsi sumažindamos patiekalo kaloringumą. Nežinia, kiek čia tiesos, bet šaltiniai taip rašo.
Produktai:
pagrindui
- 180g sausainių "Selga" (arba nebūtinai)
- 100g sviesto
pyragui
- 400g lieso natūralaus jogurto
- 100g cukraus (arba mažiau, arba daugiau, pagal skonį)
- 2 v.š. chia sėklų (galima ir nedėti)
- 40g želatinos
- 150ml vandens
- Abrikosai, slyvos (ar kiti mėgstami vaisiai)
papuošimui
- Persikinės želė
- Mėgstami vaisiai, uogos
Gaminimas:
- Susmulkinti sausainius, išlydyti sviesą. Sumaišyti ir iškloti kepimo skardoje, įdėti į šaldytuvą pusei valandos.
- Vaisius supjaustyti.
- Želatiną užpilti verdančiu 150ml vandeniu, maišyti ir palikti išbrinkti.
- Jogurtą sumaišyti su cukrumi ir chia sėklomis.
- Į jogurto masę įpilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti.
- Palikti apie 15min šaldytuve, kad chia sėklos išbrinktų.
- Ant sausainių pagrindo sudėti pjaustytus vaisius (palikti kažkiek papuošimui).
- Užpilti jogurto masę ant vaisių ir palikti stingti šaldytuve.
- Kai jogurto masė sustingsta, galima puošti. Paruošti želė, kaip nurodyta ant pakelio, atvėsinti. vaisius išdėlioti ir atsargiai užpilti želė. Vėl dėti į šaldytuvą, kad viskas pilnai užstingtų.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą