2015 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

Jogurtinis vaisių pyragas su chia sėklomis

        Ypatingai gaivus ir lengvas nekeptas pyragas. Nes vasarą norisi kuo mažiau sunkaus maisto. Taip pat chia sėklos - paskutinis mados klyksmas tarp sveikai besimaitinančių žmonių. Viena iš šių sėklų gerųjų savybių ta, kad jos sumažina maisto pasisavinimą į organizmą, taip tarsi sumažindamos patiekalo kaloringumą. Nežinia, kiek čia tiesos, bet šaltiniai taip rašo. 


        Produktai:
   pagrindui
  • 180g sausainių "Selga" (arba nebūtinai)
  • 100g sviesto

   pyragui
  • 400g lieso natūralaus jogurto
  • 100g cukraus (arba mažiau, arba daugiau, pagal skonį)
  • 2 v.š. chia sėklų (galima ir nedėti)
  • 40g želatinos
  • 150ml vandens
  • Abrikosai, slyvos (ar kiti mėgstami vaisiai)

   papuošimui
  • Persikinės želė
  • Mėgstami vaisiai, uogos

        Gaminimas:
  1. Susmulkinti sausainius, išlydyti sviesą. Sumaišyti ir iškloti kepimo skardoje, įdėti į šaldytuvą pusei valandos.
  2. Vaisius supjaustyti.
  3. Želatiną užpilti verdančiu 150ml vandeniu, maišyti ir palikti išbrinkti.
  4. Jogurtą sumaišyti su cukrumi ir chia sėklomis.
  5. Į jogurto masę įpilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti.
  6. Palikti apie 15min šaldytuve, kad chia sėklos išbrinktų.
  7. Ant sausainių pagrindo sudėti pjaustytus vaisius (palikti kažkiek papuošimui).
  8. Užpilti jogurto masę ant vaisių ir palikti stingti šaldytuve.
  9. Kai jogurto masė sustingsta, galima puošti. Paruošti želė, kaip nurodyta ant pakelio, atvėsinti. vaisius išdėlioti ir atsargiai užpilti želė. Vėl dėti į šaldytuvą, kad viskas pilnai užstingtų.




Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą