Bulgariška agurkų šaltsriubė, grynai vasaros patiekalas. Šiaip ingridientai būna smulkiai pjaustyti, tačiau aš pasigaminau trintą agurkų sriubą (visai netingėjau pjaustyti, tiesiog šitaip norėjau..). 2 asmenims pagaminti tiek pat paprasta, kiek skanu.
Produktai:
- 2 didesni agurkai
- 300g natūralaus jogurto
- 2 česnako skiltelės (didelės žieminio česnako skiltys)
- Sauja įvairių šviežių prieskoninių žolelių (pvz: krapai, petražolės, bazilikas, mairūnas (mano naudoti))
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- Druska pagal skonį
Gaminimas:
- Agurkus supjaustyti gabaliukais ir apibarstyti druska, palikti valandai laiko.
- Įdėti, įpilti visus ingridientus kartu su agurkais ir pertrinti. Galima ir visai sutrinti, kaip tik norisi. Jeigu gaunasi labai tiršta sriuba, ar konsitencija nepatinka, galima įpilti šiek tiek vandens.
- Jei reikia, įberti dar druskos.
Gaivaus skonio!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą