2015 m. rugpjūčio 31 d., pirmadienis

Taratoras

       Bulgariška agurkų šaltsriubė, grynai vasaros patiekalas. Šiaip ingridientai būna smulkiai pjaustyti, tačiau aš pasigaminau trintą agurkų sriubą (visai netingėjau pjaustyti, tiesiog šitaip norėjau..). 2 asmenims pagaminti tiek pat paprasta, kiek skanu.

        Produktai:
  • 2 didesni agurkai
  • 300g natūralaus jogurto
  • 2 česnako skiltelės (didelės žieminio česnako skiltys)
  • Sauja įvairių šviežių prieskoninių žolelių (pvz: krapai, petražolės, bazilikas, mairūnas (mano naudoti))
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • Druska pagal skonį
     
        Gaminimas:
  1. Agurkus supjaustyti gabaliukais ir apibarstyti druska, palikti valandai laiko.
  2. Įdėti, įpilti visus ingridientus kartu su agurkais ir pertrinti. Galima ir visai sutrinti, kaip tik norisi. Jeigu gaunasi labai tiršta sriuba, ar konsitencija nepatinka, galima įpilti šiek tiek vandens.
  3. Jei reikia, įberti dar druskos.

Gaivaus skonio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą