2015 m. birželio 27 d., šeštadienis

Macaroons II

        O taip, po ilgos ilgos pertraukos pagaminau Macaroons'us. Nuoširdžiai sėdėjau prie orkaitės visą laiką, kol kepė, laikiau "čiūrus", kad tik iškiltų ir neskiltų. Ir jie iškilo ir neskilo! Nežinau, kaip kitiems, kurie juos gamina, bet man tai yra kaip iššūkis, kuriam reikia susikaupti ir iš anskto pradėti planuoti. Su kiekvienu kartu vis lengviau bus. Platesnis macaroons'ų gaminimo aprašmas.


        Produktai:
   sausainukams
  • 200 g cukraus pudros
  • 125 g migdolų miltų
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 30 g cukraus
  • Maistinių dažų kiekis ir spalva pagal tai, kokios spalvos ir jos intensyvumo norima išgauti
   pertepimui
  • 125 g mascarponės
  • 2 v.š. mėlynių uogienės

        Gaminimas:
  1. Pirmiausia reikia pasiruošti midgolų miltų ir cukraus pudros mišinį: sumalti su kavamale migdolus ir viską sumaišyti su cukraus pudra. 
  2. Atskirti baltymus nuo trynių (aš plaku iš karto iš šaldytuvo ir viskas gerai gaunasi) ir plakti kol susidarys lengvos baltos putos ir neliks skysčio. Tada plakti ir tuo pačiu berti cukrų. Išplakti iki tol, kol apvertus dubenį, baltymai nekrenta.
  3. Plakikiu įmaišyti dažus.
  4. Pasiimti plastmasinį arba medinį šaukštą, arba guminę mentelę, bet metalinis netinka, nes traiško baltymą ir viskas atsileidžia.
  5. Sudėti miltų ir cukraus pudros mišinį ir maišyti iš viršaus į apačią ratuku iki 50 apsisukimų. Man tikrai daug mažiau jų išėjo.
  6. Sudėti viską į konditerinį švirkštą, patogiai įsitaisyti ir spausti tešlą ant kepimo popieriaus.
  7. Palikti maždaug valandai (vasarą trumpiau), kad uždžiūtų paviršius. Patikrinti reikia palietus pirštu: jei lieka duobutė, o ant piršto nieko, vadinasi laikas kepti, o jeigu tešla išsitempa ir jos lieka ant piršto, vadinasi riekia dar palaikyti. Triukas, kurio išmokaus šį syk kepdama - plutelė gerai išdžiūs papūtus su plaukų džiovintuvu šaltu oru. Aišku, procesas išties juokingas, bet efektyvus.
  8. Prieš kepant įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių maždaug ir kiekvieną skardą kepti maždaug 12-15 minučių. Visada stebėti ir neleisti ruduoti! Patikrinti ar iškepę galima vėl su pirštu: priliesti prie paviršiaus ir pajudinti, jei juda laisvai ir jaučia minkšta, vadinasi dar pakepti porą minučių, o jeigu judinamas sausainis tvirtai stovi, vadinai laikas traukti lauk.
  9. Kiek atvėsusius reikia nuimti nuo popieriaus ir leisti išdžiūti vidinei pusei.
  10. Mascaropę sumaišysi su mėlynių uogiene ir atsargiai pertepti macaroons'us.
  11. Viską krauti į lėkštę ir padėti parai (arba bent jau nakčiai) į šaldytuvą.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą