2015 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Aguoninis kekstas su citrininiu glajumi

         Sveikučiai! Keksas buvo keptas Velykoms, tik dabar pribrendau patalpinti. Juk geriau vėliau nei niekada, tuo labiau, kai toks skanus ir gražus gavosi. Iš pažiūros gali pasirodyti, kad keksas sausas, bet toks tikrai nėra.


      Produktai:

  tešlai
  • 400 ml kvietinių miltų
  • 100 g sviesto
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 250 ml cukraus
  • 200 ml grietinės
  • 100 g aguonų
  • 1 citrinos žievelė
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  glajui
  • 50 ml citrinos sulčių
  • 300 g cukraus pudros


      Gaminimas:
  1. Išlydyti sviestą,
  2. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  3. Išplakti kiaušinius su cukrumi, įberti miltų mišinį, įpilti tirpintą sviestą bei grietinę. Viską išmaišyti iki minkštos masės.
  4. Įberti aguonas (patarimas: pasilikit bent šaukštą aguonų, bus gražus papuošimas užberti ant glajaus), citrinos žieveles ir sultis, išmaišyti.
  5. Supilti tešlą į riebalais išteptą skardą ir kepti 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Patikrinti sausu dantų krapštuku ar keksas iškepęs.
  6. Kai keksas atvėsta, reikia maišyi glajų: citrinos sultis sumaišyti su cukraus pudra. Iš pažiūros sumašytas glajus atrodo kietas ir netąkus, tačiau kaip tik tokio ir reikia, jis lėtai slinks kekso kraštais ir kietės, skystas tiesiog nubėgtų nespėjęs sukietėti ir atsidurtų lėkštėje. Papuošti kaip norisi.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą