2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Juodi keksiukai

           Receptą ištraukiau iš foodista.com. Beje, šį terminą sužinojau visai neseniai, taip netikėtai. Žurnale skaičiau straipsnį apie maisto gaminimo išpopuliarėjimą ir atradau. Recepte paminėta, kad galimi du šių keksiukų kepimo būdai: 1) Apkepti šonai su skystu viduriu ir 2) Pilnai iškepti purūs keksiukai. Pasirinkau antrąjį variantą.
 


 
Produktai (naudojau standartinę 200ml stiklinę):
  • 0,75 st. miltų
  • 0,25 st. kakavos
  • 0,5 st cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 0,25 st. aliejaus
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 st. pieno
Gaminimas:
  1. Sausus produktus (t.y. miltus, kakavą, cukrų, keimo miltelius ir druską) sumaišyti.
  2. Įpilti aliejų, kiaušinį ir 0,25 stiklinės pieno.
  3. Viską išmaišyti iki vientisos masės, įpilti likusį pieną ir vėl išmaišyti.
  4. tešla gaunasi gan skysta. Ją supilstyti į keksiukų formeles, užpildant du trečdalius formos (apie 10 keksiukų gaunasi).
  5. Keptis 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
  6. Norint gauti skystu vidumi kekiukus reikia kepti iki 10 minučių, vis tikrinant iškepimo laispnį (krestelėjus skardą turi pats keksiuko kepurėlės viršus būti skystas ir drebėti - vadinasi laikas traukti).

Skanaus!

3 komentarai: