Receptą ištraukiau iš foodista.com. Beje, šį terminą sužinojau visai neseniai, taip netikėtai. Žurnale skaičiau straipsnį apie maisto gaminimo išpopuliarėjimą ir atradau. Recepte paminėta, kad galimi du šių keksiukų kepimo būdai: 1) Apkepti šonai su skystu viduriu ir 2) Pilnai iškepti purūs keksiukai. Pasirinkau antrąjį variantą.
Produktai (naudojau standartinę 200ml stiklinę):
- 0,75 st. miltų
- 0,25 st. kakavos
- 0,5 st cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 0,25 st. aliejaus
- 1 kiaušinis
- 0,5 st. pieno
Gaminimas:
- Sausus produktus (t.y. miltus, kakavą, cukrų, keimo miltelius ir druską) sumaišyti.
- Įpilti aliejų, kiaušinį ir 0,25 stiklinės pieno.
- Viską išmaišyti iki vientisos masės, įpilti likusį pieną ir vėl išmaišyti.
- tešla gaunasi gan skysta. Ją supilstyti į keksiukų formeles, užpildant du trečdalius formos (apie 10 keksiukų gaunasi).
- Keptis 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
- Norint gauti skystu vidumi kekiukus reikia kepti iki 10 minučių, vis tikrinant iškepimo laispnį (krestelėjus skardą turi pats keksiuko kepurėlės viršus būti skystas ir drebėti - vadinasi laikas traukti).
Skanaus!
skanus ir grazus :)
AtsakytiPanaikintipatys paciausi sie keksiukai! ;)
AtsakytiPanaikintiKokie nerealūs :)
AtsakytiPanaikinti