2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Šalvis ir daržovės

          Tai yra žuvis, kepta su įvairiom sodo daržovėm orkaitėje, kepimo rankovėje. Pastaruoju metu ypatingai pamėgau kepti maistą rankovėje, kažkaip skaniai gaunasi. Ir be riebalų. Žuvies ir daržovių santykio nerašysiu, nes čia individualus reikalas. Aš mėgstu didesnį kiekį daržovių.

Produktai:
  • 500g šalvio filė
  • Bulvių
  • Morkų
  • Paprikų
  • Svogūnų
  • Česnakų
  • Druska
  • Malta saldžioji paprika
  • Alyvuogių aliejus apšlakstymui
Gaminimas:
  1. Žuvį prieš parą pasimarinuoti mėgstamuose prieskoniuose.
  2. Supjaustyti riekelėmis, bulves ir morkas nuskusti, supjaustyti.
  3. Svogūnus ir kitas daržoves taip pat.
  4. Viską sudėti į kepimo rankovę, suberti prieskonius, aliejų, įmesti kelias prieskoninių žolelių šakeles, užrišti ir gerai "sumakaluoti" viduje turinį. Tik atsargiai, nes man buvo viskas bum ant stalo ir suplyšo.
  5. Kepti 200 laipsnių temperatūroje iki valandos.

Skanaus

2 komentarai: