2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

Cinamono bandelės

          Labai easy peasy receptas, su dar paprastesniais produktais. Šiltos idealiai tinka su šaltu pienu šeštadienio vakarui, sunku nepersivalgyti. Beje, atšalusios, greitai kietėja, todėl patarimas: kol dar šiek tiek šiltos, sandariai apgaubti maišeliu, kad neišgaruotų drėgmė.

Produktai:
  • 400g miltų + pabarstymui
  • 25g šaldytų mielių
  • 200ml pieno
  • 75g cukraus
  • 60g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 3a.š. cukraus
  • vanilinis cukrus
  • cinamonas

Gaminimas:
  1. Mieles sutrinti su cukrumi ir šiltu pienu, palikti itin šiltai kol suputos.
  2. Įdėti miltus ir sviestą, rankomis suminkyti tešlą, palikti pusei valandos pakilti.
  3. Iškočioti iš išaugusios tešlos blyną.
  4. Kiaušinius su cinamonu ir cukrumi suplakti ir ištepti (truputi pasilikti) iškočiotą tešlos blyną.
  5. Susukti tešlą į dešrą ir supjaustyti griežinėliais, maždaug 2cm ilgio.
  6. Sudėti į kepimo skardą, aptepti likusiu kiaušinio plakiniu ir palaikyti dar pusvalandį šiltai.
  7. Kepti apie 20-30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  8. Pabaigoje apibarstyti vaniliniu cukrumi.

Skanaus !

5 komentarai:

  1. Labai labai gražiai susuktos bandelės :) tikras skanumėlis!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nagi dailios kokios - super atrodo :) aš tai vis pritingiu jas gražiai po vieną sukti, pasitenkinu tuo variantu, kai iškočioji tešlą, susuki ir supjaustai :]]

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū ačiū :) Indre, sukau jas ne po vieną, o kaip ir sakei, iškočiojau, susukau ir supjausčiau, gal tik atrodo taip, kad būtų suktos kiekviena atskirai :)

    AtsakytiPanaikinti