Produktai:
- 400g kiaulienos faršo
- 100g jautienos faršo
- stiklinė pieno
- stiklinė trupinių
- kiaušinis
- 1 a.š. druskos
- prieskoniai mėsai (paprikos milteliai, itališkos žolelės, rozmarinas, česnakas, pipirai)
- druska
- 2 vidutinio dydžio morkos
- bulvės
- prieskoniai bulvėms (itališkos žolelės, paprikos milteliai, česnakai, karis, sezamo sėklos)
- Į trupinius įpilti pieną ir palikti išbrinkti.
- Mėsą, druską, kiaušinį, prieksonius, tarkuotas morkas sumaišyti, įmaišyti išbrinkusius trupinius.
- Keksiuko formas ištepti aliejumi ir sudėti pilnai, su kaupu paruoštos mėsos (aišku galima ir šiaip rutuliukus kept, ar viename dideliame gabale, bet man keksiukinėje buvo labai patogu, nes gavosi tokiom le porcijom).
- Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie pusantros valandos.
- Bulves (kiek norisi) nuskusti, nuplauti ir perpjauti per puse, į dvi skilteles.
- Įdėti į vandenį ir užvirti.
- Nukošti, sudėti prieskonius ir druksos.
- Į skardą įkloti foliją, suberti paruoštas bulves, uždengti foliją ir kartu su le keksiukais pašauti kepti.
Skanaus zuiko !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą