2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Valgomi daigai

        Galiu pasakyti, jog šis maistas ne kiekvienam. Ir labai gaila, nes daigai yra begalo maistingi ir turgingi vitaminais. Kaip protingi šaltiniai sako: "Valgomuosiuose daiguose yra svarbiausių baltymų, vitaminų, kalio, fosforo, magnio ir fluoro bei šiek tiek riebalų – visko, ko reikia žmogaus organizmui." Daiginimui netinka paprastos sėklos skirtos daržui, nes jos būna apdorotos cheminėmis medžiagomis, reikia pirkti specialias daiginimui ir valgymui skirtas sėklas.
         Daiginimo procesas nėra labai sudėtingas, bet būtent dėl jo daugelis žmonių atsisako šio maisto. Visu pirma, sėklas reikia maždaug 8 valandas pamirkyti vandenyje. Tada "nukošti" ir sudėti į stiklainį. Jį apdengti marle, užtvirtinti gumyte ir ba dum tss daiginimo proceso pabaiga. Kas dieną porą kartų sumesti sėklas į sietelį ir perlieti vandeniu, grąžinti į stiklainį ir toliau laikyti. Per maždaug 5 dienas daigus jau galima bus valgyti.
         Aš daiginau pikantišką mišinį iš garstyčių, ridikėlių, pipirnių, liucernos ir avinžirnių. Greičiausiai dygo pipirnės ir ridikėliai, bet ties 5 diena avinžirniai dydžiu aplenkė visus kitus daigus, nors išdygo patys paksutiniai.
         Taip išimto mišinio tiesiog valgyti nepatarčiau nes turi baisiai kartų skonį. Aš pasidariau salotų mišrainę kartu su daigais ir jokio kartumo nesijautė.

Skanaus :)

1 komentaras: