Produktai:
pagrindui:
- pakelis sausainių
- 60g sviesto
- 30g migdolų
- 250g Philadephia sūrio
- 100ml grietinėlės
- pusė stiklinės cukraus
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai kondensuoto pieno
- 1 a.š. citrinos žievelių
- 100g pieniško šokolado
- likęs kondensuotas pienas iš sūrio sluoksnio
- 2 a.š. želatinos
- 70g migdolų
- Susmulkinti ir sutrinti sausainius, bei migdolus.
- Išlydyti sviestą ir sumaišyti su trupiniais.
- Iškloti kepimo skardą sausainių mase ir kepti 10 minučių 180 laipsnių orkaitėje, atvėsinti.
- Sūrį sumaišyti su grietinėle, įdėti citrinos žievelę, cukrų, kondensuotą pieną ir vėl viską suplakti.
- Mušti po vieną kiaušinius ir toliau plakti.
- Supilti tešlą į skardą ant pagrindo ir kepti orkaitėje apie 45 minutes, kol viršus paruduos ir masė nebebus skysta, atvėsinti.
- Išlydyti šokoladą, sumaišyti su kondensuotu pienu.
- Užvirti puse puodelio vandens ir užpilti juo želatiną.
- Ją sumaišyti su šokolado ir kondensuoto pieno mase, užpilti ant atvėsusio torto ir padėti šaltai.
- Pradėjus stingti viršutiniam sluoksniui, užberti trintus migdolus ir palaikyti 4h šaldytuve.
Skanaus !
Super tortas, išbandžiau, gaminsiu Kalėdoms :) Pirkau sausainius Selga su klevų sirupu, gavosi super prieskonis toks, migdolų į pagrindą net nedėjau :)Dar pagalvojau tiktų į vidurinį sluoksnį įpilti pora šaukštelių romo vietoje citrinos žievelės, liuks skonį suteikia.
AtsakytiPanaikintiDžiugu labai, kad viskas puikiai pavyko :)
PanaikintiBandysiu ir as:) sakykit kokio aukscio gaunasi mazdaug tortukas? bijau, kad i skarda bus per zema..
AtsakytiPanaikintiJis nėra labai aukštas, apie 5-7cm :) O darytas buvo į 24 cm skersmens apvalią skardą
PanaikintiAciu:)
AtsakytiPanaikintiLaba, kaip suprast "likęs kondensuotas pienas iš sūrio sluoksnio" tai visa skarbonkė kondensuoto pieno, be tų 3 šaukštų, ar kaip?
AtsakytiPanaikintiTaip, beveik visa skarbonkė.
PanaikintiTaip, beveik visa skarbonkė.
Panaikinti