2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Bulgariškas obuolių pyragas

      Šį kart labas Bulgarijai! Ir ačiū už labai paprastą ir be galo skanų pyragą mano 60-tojo įrašo proga. Viršų dar galima riešutais papildomai apibarstyt, tada traški plutelė bekepant užsidėtų.



Produktai:
  • 120g miltų
  • 150g manų kruopų
  • 180g cukraus
  • 200ml pieno
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 7 obuoliai
  • 2 v.š. cukraus pabarstymui
  • Cukraus pudros

Gaminimas:
  1. Nulupti obuolius, išimti sėklas ir sutarkuoti ir sumaišyti su cinamonu.
  2. Miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius sumaišyti.
  3. Stiklinę pieno užvirinti.
  4. Ištepti kepimo formą riebalais arba padengti kepimo popieriumi.
  5. Pabarstyti puse stiklinės miltų mišinio ant formos ir sulaistyti keliais šaukštais pieno.
  6. Dėti sluoksnį obuolių, tada trečdalį miltų, vėl obuolių ir miltų ir dar syki obuolių ir miltų.
  7. Ant viršaus supilti pieną, subadyti šakute, kad geriau įsiskverbtų ir pabarstyti cukrumi.
  8. Kepti 50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  9. Gerai atvėsinti prieš pjaustant. Patiekiant apibarstyti cukraus pudra.


Skanaus!

5 komentarai:

  1. Atrodo lb skaniai,siandien reiks ismegint :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na ka,vakar isikepiau si pyraga ir likau nusivylus :(. Tesla gavosi gumine.Valgyt galima,bet daugiau tikrai nekepsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nekepkit, man visus kartus kepant gavosi puri tešla ir skanus pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar kepiau, gavosi labai skanus, o svarbiausia ne sausas. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti