Šį kart labas Bulgarijai! Ir ačiū už labai paprastą ir be galo skanų pyragą mano 60-tojo įrašo proga. Viršų dar galima riešutais papildomai apibarstyt, tada traški plutelė bekepant užsidėtų.
Produktai:
- 120g miltų
- 150g manų kruopų
- 180g cukraus
- 200ml pieno
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 a.š. cinamono
- 7 obuoliai
- 2 v.š. cukraus pabarstymui
- Cukraus pudros
Gaminimas:
- Nulupti obuolius, išimti sėklas ir sutarkuoti ir sumaišyti su cinamonu.
- Miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius sumaišyti.
- Stiklinę pieno užvirinti.
- Ištepti kepimo formą riebalais arba padengti kepimo popieriumi.
- Pabarstyti puse stiklinės miltų mišinio ant formos ir sulaistyti keliais šaukštais pieno.
- Dėti sluoksnį obuolių, tada trečdalį miltų, vėl obuolių ir miltų ir dar syki obuolių ir miltų.
- Ant viršaus supilti pieną, subadyti šakute, kad geriau įsiskverbtų ir pabarstyti cukrumi.
- Kepti 50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Gerai atvėsinti prieš pjaustant. Patiekiant apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Atrodo lb skaniai,siandien reiks ismegint :)
AtsakytiPanaikintiNa ka,vakar isikepiau si pyraga ir likau nusivylus :(. Tesla gavosi gumine.Valgyt galima,bet daugiau tikrai nekepsiu.
AtsakytiPanaikintiNekepkit, man visus kartus kepant gavosi puri tešla ir skanus pyragas.
AtsakytiPanaikintisitas labai skanus
AtsakytiPanaikintiVakar kepiau, gavosi labai skanus, o svarbiausia ne sausas. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikinti