2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Obuolių pyragas




         Pagaliau atėjo obuolių pyragų metas, kvepia viskas cinamonu ir vaniliniu cukrumi, nes be šitų dviejų ingridientų neįsivaizduoju obuolių pyrago.



        
          Šitas pyragas buvo ypatingas dėl dviejų dalykų: pirmasis šio sezono obuolių pyragas ir pirmasis mano naujo žaisliuko maistas-modelis. Todėl ir nuotraukų tiek neįprastai daug.

Produktai:
  • 5 dideli obuoliai
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • 150g cukraus
  • 300g miltų
  • 5 kaiušiniai
  • 1 a.š. nugesintos sodos (gesinau natūraliu jogurtu (baisiai užputojo))
Gaminimas:
  1. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis.
  2. Atskirti kiaušinio baltumus nuo trynių.
  3. Į trynius suberti cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną, viską išplakti iki baltų putų.
  4. Suberti miltus ir išmaišyti.
  5. Baltymus išplakti iki putų ir įmaišytį į tešlą.
  6. Kartu įmaišyti nugesintą sodą.
  7. Kepimo skardą paruošti kepimui.
  8. Sudėti tešlą ir įspausti ant viršaus obuolius.
  9. Kepti 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. Kazkas su receptu tikrai negerai..padariau tesla, lipni vos imanoma ismaisyti, obuoliu laabai daug..sugadintas vakaras :(

    AtsakytiPanaikinti