2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Sausainiai langeliais feat Rīga

           Sveiki! Savaitgalį buvau Rygoj, na ne savaitgalį. Tiksliau 5 valandas šeštadienį Rygos senamiestyje. Patiko ir mini kelionę užskaitau. Tik va gėda, kad neparagavau Balzamo, taigi teks grįžti! Ir su mielu noru, nes spėjau susidaryti įspūdį, kad tai gražių vyrukų šalis. Tikrai tikrai, nemeluoju. Negaliu labai išsilplėsti ir daug kažko papasakoti apie kelionę, tai parodysiu gražiausios mano aplankytos vietos Rygoj. Ai tiesa (įdėjusi nuotraukas prisiminiau), Rygoje pakankamai daug ryžų žmonių, tikrai daugiau nei Lietuvoje. Kiekvienoje gatvėje po kelis įmanoma sutikti, tame pačiame net parke šalia ant suoliuko sedėjo ryža moteris. Ir dar supratau iš nuotraukų, kad aš pasidariau smarkiai ryža, anksčiau taip nebuvo, bet juk gerai, to ir norėjau.




         Sausainukai puikiai pasitarnavo kelionėje, kaip energijos šaltinis (po naminės rūkytos dešros, agurkų ir duonos).
Produktai:
     šviesiai tešlai:
  • 100g sviesto
  • 70g cukraus
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • kiaušinis
  • 180g miltų
     tamsiai tešlai:
  • 100g sviesto
  • 70g cukraus
  • 2 v.š. kakavos
  • kiaušinis
  • 180g miltų
     lakštų lipinimui:
  • kiaušinio baltymas
  • teptukas
Gaminimas:
  1. Kiekvienos tešlos sviestą palaikyti iki kambario temperatūros ir suplakti su mikseriu.
  2. Įdėti cukrų ir vėl suplakti.
  3. Sudėti po kiaušinį ir išplakti iki purumo.
  4. Įvieną tešlą dėti vanilinį cukrų, o kitą kakavą ir sumaišyti.
  5. Įmaišyti miltus, suminkyti tešlą rankose, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaldytuve mažiausiai 30 minučių.
  6. Iškočioti vienodo dydžio stačiakampius iš kiekvienos tešlos, maždaug 1 cm storio.
  7. Tešlos gabalus vieną su kitu sulipdyti ištepant kiaušinio baltymu ir uždedant vieną ant kito.
  8. Perpjauti lygiai per puse, ištepti baltymu ir vėl uždėti vieną ant kito. jeigu reikia vėl pakartoti. Man reikėjo, nes truputi per plonai iškočiojau tai teko 3 aukštus.
  9. Jeigu reikia, palaikyti tešlą šaldytuve, arba šaldiklyje (greičiau), kad sukietėtų ir lengva būtų pjaustyti.
  10. Tešlos "tortą" sluoksniuotą supjaustyti vėl maždaug 1 cm storio juostelėmis, kurios gaunasi išilgai juostuotos.
  11. Tokias juosteles tepti baltymu ir dėti vieną ant kitos, kad skirtingai gultųsi spalvos trimis aukštais (tris juosteles sulipdyti).
  12. Gaunasi kaladėles pailgos, jas supjaustyti dabar jau skersai ir viskas.
  13. Išdėlioti ant kepimo skardos ir kepti 180 laipsnių orkaitėje maždaug 20 minučių, kol kraščiukai oranžinės spalvos darosi.

Skanių langelių

4 komentarai: